Neem een kijkje in de lente tuin.

lente tuin

De lentemaand is begonnen en we zien weer volop planten bloeien. De kans op vorst is veel kleiner, waarmee het een geschikt moment is om de tuin onder handen te nemen. Zijn de huidige schuttingen toe aan vervanging of kan de nieuwe tuin wel wat privacy gebruiken? Dan zijn tuinschermen en schuttingen van Karwei de ideale manier om een rustige plek te creëren en glurende buren te voorkomen.

Tuinschermen zijn als een soort verlengstuk van het huis, wat samen met de tuin een geheel vormt.  De tuinschermen zijn verschillend in dichtheid in het model, de afmetingen en het materiaal. Bij een modern, strak interieur met donkere kleur vloer past een antracieten houten tuinscherm. Een tuinscherm van onbewerkt hout past weer goed  bij een landelijk interieur. Op deze manier sluit de tuin goed aan op het huis. Tijdens de zomer kunnen zonweringen erg prettig zijn, voor een stukje design en voor het gemak. Lees hierover meer in deze blog.

Creëer je eigen exotische tint
Als we het hebben over natuurlijk materiaal, dan bedoelen we bamboe, afkomstig uit Azië. Dit geeft de tuin een buitenlands sfeertje. Een schutting van bamboe kan ingevlochten zijn of stoer en robuust afgewerkt met een blanke lak. Terwijl je bij een wilgen, rieten en boomschorsmat de stroken naast elkaar hebt, die zorgen voor een gesloten beschutte tuinafscheiding.  De matten zijn eenvoudig te bevestigen aan een gaaspaneel.

 

Nog meer profijt buiten
Behalve privacy en rust biedt een tuinschutting ook beveiliging, afbakening voor huisdieren, minder wind, verfraait het de tuin en geeft het de grenzen aan. De schuttingen en tuinschermen bieden ook decoratie mogelijkheden. Geef de tuin kleur met klim op planten aan de schutting. Dit is zeer eenvoudig te bevestigen en zorgt voor meer groen, beschutting en stevigheid.

 

Tip: Ben je geïnteresseerd geworden in een nieuwe schutting of tuinscherm? En laat je deze plaatsen door een bedrijf? Vergelijk de verschillende hoveniers bij jouw in de buurt, vraag een vrijblijvende offerte aan en neem gerust een kijkje in een van de karwei filialen bij jou in de buurt of bekijk het volledig assortiment op karwei.nl

No Comments

Leave a Comment