Neusspoelen voor het sporten helpt je de beste resultaten te behalen

Hoppa. Het is weer tijd om te sporten. Lekker inspannen, het zweet eruit en focussen op je sport. Maar focus houden is lastig als je niet lekker door je neus kan ademhalen. Dat onprettige gevoel leidt af waar het uiteindelijk om gaat: resultaat neerzetten! De neusdouches van NeilMed Nederland geven je letterlijk weer lucht. Spoel je neus en je weet zeker dat je lekker kunt ademhalen tijdens het sporten.

Je bent er helemaal klaar voor. De juiste schoenen aan. De lekkerste broek en het perfecte shirt aangetrokken waarin je de beste prestaties neer kunt zetten. Je loopt of springt jezelf nog even warm en… klaar voor de start?…. Af! Wat je sport ook is, je hartslag gaat omhoog, je gaat zweten en je gaat zwaarder ademhalen. Hoe vervelend is het als je neus niet open genoeg is om veel lucht naar binnen te halen? Die lucht heb je nodig om de beste resultaten te kunnen laten zien. Je gaat door je mond ademen, je krijgt een droge mond en aan het einde heb je voor je gevoel niet lekker gesport. Dat kan je voorkomen. Net als dat je de juiste kleren aantrekt en je warm loopt, kan je je neus ook voorbereiden op een flinke inspanning. Hoe? Door je neus te spoelen met de neusdouche van NeilMed Nederland.

De neusdouche vul je met een zoutoplossing. Deze maak je door speciaal ontwikkeld farmaceutisch nasaal spoelzout te mengen met lauwwarm water. Vervolgens zet je het tegen een neusgat en laat je het water onder druk door je neus en neusholtes lopen, waarna het uit het andere neusgat naar buiten komt. Klinkt misschien raar. Maar je merkt er niets van. Doordat het zout op het zoutniveau van het menselijk lichaam is afgestemd, voel je er niks van. Ondertussen spoel je op deze manier al het slijm uit je neus weg. Ook werkt het zout in op je neusslijmvliezen, waardoor die slinken (kleiner worden). Het neusspoelen helpt je dus op twee manier om meer lucht door je neus naar binnen te kunnen ademen. Voor sporters is dit de perfecte manier om aan voldoende zuurstof te komen en zo goede sportresultaten te boeken.

No Comments

Leave a Comment