Nieuwe klanten werven

Hebt u, of bent u werkzaam bij een bedrijf waar de groei stagneert? Probeert u al een tijdje tevergeefs B2B klanten te werven via de kanalen die u altijd al gebruikt zoals LinkedIn, een nieuwsbrief of postmailingen naar een eigen klantbestand?  Dan hebt u mogelijk last van een uitgeput klantenbestand of netwerk.

Een manier om meer nieuwe klanten te gaan werven is meer inzetten op het internet. Maak uw website beter vindbaar of begin met online adverteren. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Het organisch beter gevonden worden is een ingewikkeld en langdurig traject waar u misschien niet de juiste werknemers of tijd voor beschikbaar hebt. Het goed inzetten van online adverteren is ook niet niks en, afhankelijk van de zoekwoorden en of u dit juist optimaliseert, bovendien prijzig.

Een andere optie om nieuwe klanten te bereiken is het gebruik maken van marketing kanalen die je al inzet maar dan op andermans database. Heeft u al eens gedacht aan het kopen van leads? Het voordeel van leads kopen is dat u met de kanalen waar u bekend mee bent zoals een nieuwsbrief of een postmailing een hele nieuwe doelgroep kunt bereiken. Zonder dat u hier nieuwe specialisten voor hoeft aan te nemen of tijd vrij moet maken. Breidt uw uitgeputte klantenbestand of netwerk uit door middel van het kopen van een adressenbestand die u volledig naar eigen wens kunt samenstellen op basis van branche, aantal werknemers, regio of bijvoorbeeld recent verhuisd. Maak uw leads zo relevant mogelijk zodat u een hoog rendement eruit krijgt.

Zelf heb ik ook ervaring met het kopen van leads, hiervoor heb ik het bedrijf DR3Data benaderd. Ik heb de samenwerking als zeer positief ervaren en raad deze manier van het vinden van nieuwe leads sterk aan. Deze partij heeft namelijk een erg grote database die u volledig naar eigen smaak kan segmenteren. Succes met het zoeken naar nieuwe B2B klanten en laat me vooral weten hoe u nieuwe leads genereert of nieuwe klanten bereikt.

No Comments

Leave a Comment