Onderzoek zonder doktersverwijzing

Heb jij geen lichamelijke ongemakken? Maar zou je wel graag inzicht krijgen in de staat van je gezondheid? Dan loop je in de reguliere gezondheidszorg tegen een muur aan. Het is in de reguliere gezondheidszorg namelijk niet mogelijk om preventieve onderzoeken te laten verrichten. Medische onderzoeken worden daar pas opgestart als er een specifieke aanleiding voor is. Gelukkig kun je nu buiten de reguliere gezondheidszorg om onderzoeken zonder doktersverwijzing laten verrichten.

MRI laten uitvoeren

Wanneer je ervoor kiest om medische onderzoeken preventief te laten verrichten, zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn allerlei verschillende onderzoeksmethoden voor handen. Een onderzoeksmethode die veelvuldig en breed wordt ingezet betreft de MRI scan. Dit radiologische onderzoek blijkt in de praktijk zeer effectief. Met deze scan kunnen duidelijke beelden van een specifiek lichaamsdeel worden verkregen. Laat je bijvoorbeeld een MRI scan hersenen uitvoeren? Dan zal met de scan naast de hersenen ook de schedel in beeld worden gebracht. Kies je voor een MRI scan van de knie? Dan zullen niet alleen de gewrichten, maar ook de spieren en bijvoorbeeld kniebanden zichtbaar worden op beeld. Een MRI scan is dus een onderzoeksmethode waarmee een goed beeld van je gezondheid kan worden gecreëerd. 

Waarom preventief onderzoek?

In Nederland is de gezondheidszorg gericht op het genezen van lichamelijke aandoeningen. Wanneer je ergens last van hebt, ga je pas naar de dokter. Een gegeven dat eigenlijk best gek is. Want dat doe je met je auto toch ook niet? Je probeert met je auto toch ook eventuele gebreken voor te zijn met een jaarlijkse beurt? Waarom zou je dat dan niet doen met je eigen gezondheid? Voorkomen is beter dan genezen en je gezondheid is ook nog eens je meest kostbare bezit. Laat daarom af en toe preventief medisch onderzoek verrichten. Zo kunnen risicofactoren en eventuele aandoeningen vroegtijdig opgespoord worden. En een vroegtijdige opsporing draagt meestal bij aan een beter verloop van de aandoening. Laat je gezondheid dus preventief checken!

Alle verschillende onderzoeksmethoden

Een MRI scan is een voorbeeld van een mogelijke onderzoeksmethode als je kiest voor een preventieve bodyscan. Maar een MRI scan is zeker niet de enige mogelijke onderzoeksmethode. Er zijn nog veel meer onderzoeken beschikbaar die je preventief kunt laten uitvoeren. Een ander veel gekozen onderzoek betreft bijvoorbeeld het laboratoriumonderzoek. Je bloed kan heel veel vertellen over je gezondheid. Zo zijn er in je bloed bijvoorbeeld vitamines, mineralen, ontstekingswaarden en zelfs hormonen zichtbaar. Het laboratoriumonderzoek is dus eveneens een effectieve onderzoeksmethode als je inzicht wilt in je gezondheid. Maar ook cardiologisch- en dermatologisch onderzoek behoren tot de mogelijkheden. Welk onderzoek wil jij preventief laten verrichten?

 

No Comments

Leave a Comment