Ontwerpen van etiketten voor huishoudelijke artikelen

Etiketten van Avery vormen een integraal onderdeel van het product verpakkingsproces. Het zorgt ervoor dat consumenten de inhoud van hun aankoop kunnen identificeren en begrijpen. Etiketten zijn ook belangrijk voor recycling, verwijdering en het volgen van producten door de toeleveringsketen. Het kan lastig zijn om etiketten te ontwerpen voor huishoudelijke artikelen. Je moet extra aandacht besteden bij het ontwerpen van etiketten die gemakkelijk te lezen zijn en toch duurzaam genoeg zijn om lang mee te gaan.

Grootte

De maat van het etiket zoals die van Avery.nl moet passen bij het product. De beste manier om dit te garanderen, is door je etiketten te ontwerpen met een specifiek item in gedachten. Je moet nagaan hoe groot of klein het item is en of deze past binnen het ontwerp van je etiket. Daarnaast moet je nadenken over welke soort boodschap je probeert over te brengen door de grootte en plaatsing op het item.

Kleur

Kleur is een van de belangrijkste factoren bij het ontwerpen van etiketten. Kleur kan worden gebruikt om een ​​product te identificeren, belangrijke informatie te markeren, de aandacht te trekken en een product te laten opvallen in het schap. Gebruik kleuren die passen bij je merk of ander marketingmateriaal. Gebruik je bijvoorbeeld blauw voor je producten en verpakkingen, gebruik dat dan ook voor de etiketten. Als je een kleurrijke merkstrategie hebt, gebruik dan felle kleuren om ervoor te zorgen dat klanten meteen opmerken wat ze zoeken.

Materialen

Het materiaal dat je voor je etiketten gebruikt is belangrijk. Dit bepaalt welke berichten, ontwerpen en afbeeldingen erop kunnen worden afgedrukt. Papieren etiketten zijn bijvoorbeeld geweldig voor producten die niet vochtig of nat zijn, maar plastic etiketten werken goed als het product waterdicht moet zijn. Metalen etiketten zijn bestand tegen hoge temperaturen. Houten etiketten zien er geweldig uit en voelen natuurlijk aan, terwijl bamboe labels uniek zijn met hun houtnerf patroon. Hierdoor zijn ze perfect voor milieuvriendelijke producten.

Ontwerp

Fysiek ontwerp is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het ontwerpen van etiketten voor huishoudelijke producten. Het etiket moet gemakkelijk te lezen zijn en moet ook gemakkelijk te verwijderen zijn. Bovendien mag het etiket geen schade aanrichten tijdens het aanbrengen of verwijderen. Het etiket moet ook recyclebaar zijn, zodat het opnieuw kan worden gebruikt of op de juiste manier kan worden weggegooid zonder rommel te veroorzaken of het milieu te schaden.

No Comments

Leave a Comment