Ontwikkeling van medische hulpmiddelen in de orthopedie

Baat Medical werkt samen met andere partijen aan injecteerbare hydrogel om artrose op te lossen. Artrose staat bekend als de meest voorkomen blijvende reumatische aandoening. Door artrose wordt het kraakbeen dunner en zachter waardoor vervorming van het bot onder het kraakbeen ontstaat. Hierdoor ontstaat pijn, krachtverlies en gevoelsstoornissen. Artrose komt helaas ontzettend veel voor bij zowel mensen als dieren en er is tot op heden geen goede oplossing voor. Daarom is er wereldwijd een groeiende vraag naar een oplossing naar artrose. Daarom wordt er veel onderzoek gedaan door gespecialiseerde personen. Een passende oplossing is er helaas nog steeds niet.

Nieuwe mogelijk oplossing voor artrose

Er wordt een mogelijke oplossing voor artrose ontwikkeld die de oorzaak van de pijn aanpakt in de vorm van een injecteerbare pleister. Deze pleister bevat een hydrogel die wordt geïnjecteerd waar deze uithardt en nieuwe cellen laat groeien. Hierdoor ontstaat een combinatie van natuurlijk materiaal en lichaamseigen cellen. Baat Medical deelt mee aan dit onderzoek doordat het bedrijf gespecialiseerd is in de ontwikkeling van medische hulpmiddelen in de orthopedie.

Over Baat Medical

In 1999 is Baat Medical begonnen als spin-off van de Universiteit van Twente waarna het bedrijf is uitgegroeid tot een full service specialist in productontwikkeling voor de orthopedische markt van medische hulpmiddelen die actief is over de hele wereld. Het team bestaat uit verschillende expertises. Ons team die bestaat uit experts uit de industrie voldoet aan de hoge normen op het gebied van engineering van medical device en daarnaast in staat is in medical device consulting. Met een grondige kennis van hoe de medical device business het doet, helpt Baat Medical je graag te focussen op verkopen en het maken van winst.

Baat brengt medische innovaties op de markt

Het bedrijf brengt medische innovaties op de markt en helpt klanten bij het ontwikkelen van implantaten, chirurgische instrumenten en medische hulpmiddelen van concepten tot daadwerkelijke oplossingen. Het bedrijf is volledig uitgerust om MDR-uitdagingen aan te gaan. Indien je een goed idee hebt voor een medisch apparaat en een partner nodig hebt om het apparaat te realiseren en klaar te maken voor de markt, dan is Baat Medical de meest geschikte partner voor medische innovaties. Het bedrijf heeft veel ervaring en weet precies hoe jouw droom, idee of technologie omgezet kan worden in een product. Tijdens deze reis van productontwikkeling komen er verschillende belangrijke onderdelen aan bod. Met Baat Medical werk je samen met één partner die alles onder controle heeft en die naast het leveren van advies ook geven om het creëren van een betekenisvolle impact op het leven van patiënten.

Bron: https://www.baatmedical.com/

No Comments

Leave a Comment