Op zoek naar een kachel?

Tegenwoordig zijn ze in steeds meer huizen weer te vinden: een kachel of haard. De gezelligheid en sfeer bieden veel mensen een fijne plek in huis. De warmte die een kachel biedt op regenachtige herfst- en winterdagen moeten we natuurlijk ook niet vergeten. Daarnaast zijn kachels en haarden soms een duurzamere manier van verwarmen, een bijkomend voordeel. Ben je ook op zoek naar een kachel? Denk eens aan een Dovre kachel!

 

De kachels van Dovre

Het Belgische familiebedrijf Dovre is al jarenlang een autoriteit op het gebied van gietijzeren kachels. Al meer dan 80 jaar levert dit bedrijf kachels en haarden van hoge kwaliteit. Hun inspiratie en oorsprong? De barre winters van het Hoge Noorden. Zo weet je in ieder geval zeker dat deze kachels een ruimte goed kunnen verwarmen en van hoge kwaliteit zijn!

 

Hoog rendement

De kachels van Dovre worden in tegenstelling tot inbouw- en inzethaarden niet beperkt bij de straling van de warmte. Omdat deze kachel vrij voor de schoorsteen staat, geniet je optimaal van de warmte. Ook hebben deze kachels een hoog rendement en een milieubewuste verbrandig, zodat je ook nog eens redelijk duurzaam bezig bent.

 

Gietijzeren kachels

De kachels van Dovre zijn zoals benoemd gietijzeren kachels, maar waarom is dat nu zo goed? Gietijzer is een uitstekende warmtegeleider, wat het materiaal bij uitstek geschikt maakt voor kachels. De Dovre kachels worden alleen gemaakt uit gietijzer van hoogwaardige kwaliteit, waardoor deze kachels bij velen populair zijn.

 

Is dat niet ouderwets?

Het klinkt misschien wat ouderwets, je warmte verkrijgen van een gietijzeren kachel. Hoewel dit materiaal al jarenlang wordt gebruikt als kachelmateriaal, is het zeker niet ouderwets. Dit materiaal is zeer geschikt en wordt daarom al jaren gebruikt, maar dat wil niet zeggen dat de kachels van dit materiaal er ouderwets uitzien. Bij Dovre heb je keuze uit een groot assortiment kachels. Je kiest een kachel die jij mooi vindt en past bij jouw stijl.

Of het nu een klassieke, tijdloze of moderne kachel is, Dovre heeft het allemaal!

 

Waar koop ik een Dovre-kachel?

Bij Uwkachel.nl vind je een uitgebreid assortiment aan kachels van dit merk. Zij leveren en monteren kachels door heel Nederland, dus je woonplaats is geen probleem. De prijzen van de kachel verschillen natuurlijk per kachel, maar een Dovre kachel kost meestal tussen de 1000 en 2300 euro. Voor een kachel van deze kwaliteit is dat zeker een scherpe prijs.

No Comments

Leave a Comment