Opeens geslaagd – Technisch gezien

Hoewel op veel scholen de laatste schoolexamens nog beoordeeld moeten worden, hangen veel scholieren de vlag al uit; “Ik kan technisch gezien niet meer zakken”. Nog niet eerder gingen de schooltassen al in maart aan de vlaggenmast. Het is een onwerkelijke situatie en waar blijdschap de eerste emotie is, neemt teleurstelling later de overhand.

Nooit zul je het gevoel van de spannende eindexamens ervaren. Jij bent ‘the class of 2020’ en dat wordt niet snel vergeten. De voorbereidingen voor de examenstunt liepen al weken en plots worden alle plannen van de baan geveegd. Ook die examenreis met vrienden gaat – waarschijnlijk – niet meer door. Via een appje, mailtje of zelfs het nieuws kom je erachter dat je geslaagd bent. Geen telefoontje van je mentor, na een ochtend zenuwachtig afwachten. En hoe zal de diploma-uitreiking er eigenlijk uitzien?

Natuurlijk zijn er ook voordelen, want hé je bent immers geslaagd! Je ouders, familie en vrienden zijn super trots. En hoe fijn is het dat je die zenuwslopende weken van moment van inleveren tot de uitslag mag overslaan. Het is een feestje in een ietwat versleten jas, maar laat dat de pret niet drukken.

Als trotse ouder, opa of oma gun je je (klein)kind natuurlijk een examenfeestje. Hang daarom samen met de rest van Nederland op donderdag 4 juni de vlag uit. Deze nu al feestelijke dag is namelijk door het LAKS uitgeroepen tot Nationale Slaagdag. Verras de geslaagde met een virtueel familiefeestje of een stortvloed aan “gefeliciteerd wij zijn trots op jou” kaarten. Natuurlijk hoort er ook een cadeautje bij. Het behalen van je schooldiploma is nou eenmaal niet niks, het is een moment om nooit te vergeten, zeker in 2020, juist in 2020. Een bijzonder moment leg je vast in een dierbaar cadeau. Je kunt bijvoorbeeld leuke sieraden kopen. Laat bijvoorbeeld een armband graveren, extra speciaal en super persoonlijk. Zo kunnen we met zijn alle een klein maar toch ook nationaal feestje vieren.

No Comments

Leave a Comment