Optiek apparatuur nodig? Bestel deze bij een optiek groothandel!

Wist jij dat 6 op de 10 mensen brildragend is in Nederland? Het aantal mensen dat op jongere leeftijd een bril krijgt, blijft maar groeien. En vaak ontkom je er niet aan dat je als oudere ook een bril moet dragen.

 

Wanneer je het gevoel hebt dat je niet zo scherp meer ziet, of dit nou dichtbij of ver weg is, is het verstandig om naar de opticien te gaan om een oogmeting te laten doen. Een opticien is iemand die gespecialiseerd is in ogen, brillen en lenzen.

 

Als opticien help je klanten met een combinatie van jouw kennis en bijbehorende optiek apparatuur. Wanneer je je eigen optiekwinkel hebt, moet deze apparatuur natuurlijk ergens vandaan komen. Ben je op zoek naar apparatuur voor in jouw winkel maar weet je niet waar je dit het best kan bestellen? Neem dan een kijkje bij een optiek groothandel!

 

Een onderscheid tussen verschillende soorten optiek apparatuur

Als je voor het eerst optiek apparatuur gaat bestellen, moet je wel weten hoe en waar je de materialen kan vinden. Daarom delen veel optiek groothandels hun apparatuur in in twee categorieën. 

 

De eerste categorie is refractie apparatuur. Onder deze categorie vallen alle materialen en machines die te maken hebben met het uitvoeren van onderzoeken. Instrumenten zoals visusschermen en projectors om oogmetingen mee te doen en lenzen en pasbrillen om de sterkte aan de klant te laten zien vallen hier bijvoorbeeld onder.

 

De tweede categorie is werkplaatsapparatuur. Deze instrumenten zorgen ervoor dat jouw optiekwinkel draaiende gehouden kan worden. Soldeer systemen, filtersystemen en slijpmachines voor de lenzen zijn voorbeelden van deze categorie.

 

Wat doe je bij storingen in de apparatuur?

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw apparatuur niet goed werkt of storingen vertoont. Wat doe je in dat geval? Wanneer je bestelt bij een betrouwbare optiek groothandel, is het verstandig om contact met dat bedrijf op te nemen. Het enige wat je hoeft te doen is uit te leggen wat het probleem is en in veel gevallen sturen zij een monteur om het probleem op te lossen zodat jij je werkzaamheden weer kan uitvoeren!

 

No Comments

Leave a Comment