Overstappen van energieleverancier loont

Angstig om van energieleverancier te wisselen vanwege alle administratieve rompslomp die er mogelijk bij komt kijken? Dat is nergens voor nodig, overstappen is zo gedaan en het levert vaak veel geld op!

Cadeau’s

Energiemaatschappijen bieden vaak leuke cadeau’s aan met meestal een waarde die rond de 200 euro ligt. Dat klinkt aantrekkelijk, totdat je erachter komt dat je aan een contract vastzit van maar liefst 3 jaar. En de bijbehorende tarieven zijn zelden de voordeligste. Wanneer je deze aanbiedingen ziet, sla deze dan altijd over. Trap ook niet in mooie praatjes van verkopers aan de deur, zij kunnen nooit het voordeel geven wat je met jaarlijks overstappen kunt verdienen!

Jaarlijks contract

Om makkelijk over te stappen bij een energieleverancier, kan je het beste altijd voor een 1 jarig contract gaan, ook al heb je niet meteen de behoefte om over te stappen. Zo voorkom je dat je een overstapboete krijgt. Sommige aanbieders betalen deze boete voor je wanneer je vroegtijdig overstapt.

Fikse kortingen

Wanneer je jaarlijks overstapt, kan je fikse kortingen krijgen. Deze bedragen kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Van dat bedrag kan je dus al het cadeau kopen wat je bij een contract van 3 jaar zou krijgen! Houd er wel altijd rekening mee dat je dan het volledige jaar bij de energieleverancier blijft, veel aanbieders hebben namelijk als voorwaarde dat je enkel de korting ontvangt als het volledige jaar in het contract wordt afgerond. Doe je dat niet, dan mag de energiemaatschappij de korting weigeren.

Online vergelijken

Het beste kun je voor de goedkoopste leverancier van gas en elektra online vergelijken. Er zijn diverse websites die de mogelijkheid bieden om te zoeken naar de beste kortingen. De aanbiedingen verschil per jaar enorm. Energiemaatschappijen geven de belofte dat je sowieso nooit zonder stroom komt te staan, je hoeft om deze reden dus geen bepaalde bedrijven uit te sluiten, alles wordt voor je geregeld via de vergelijkingssite.

Voorwaarden

Wanneer je online gaat vergelijken zul je merken dat er veel verschillende voorwaarden zijn. Sommige bedrijven bieden boetevrij overstappen aan, anderen leggen de focus vooral op groene stroom, anderen geven weer extra inzicht in je energieverbruik. Ook kan de korting op diverse manieren worden gegeven. Sommige bedrijven geven meteen al een korting door lagere maandpremies, anderen geven deze pas bij het eindbedrag. Let dus goed op bij de kleine lettertjes en met welke voorwaarden jij kunt leven.

No Comments

Leave a Comment