Parasols een must voor in een tuin!

Iedereen wilt wel eens lekker in de tuin kunnen zitten, het liefste in de zomer natuurlijk. Om dan het meeste uit de beperkte tijd in een zonovergoten zon te kunnen halen kunnen er een aantal dingen ondernomen worden. Ten eerste is het belangrijk om comfortabele zitplaatsen te regelen voor de gezellige mensen die over de vloer komen, daarnaast zijn lekkere drankjes en hapjes ook zéér belangrijk. Op die manier kun je er voor zorgen dat jij en de gasten zo lang mogelijk buiten kunnen blijven zitten. Wat daarna een absolute must is, is de parasol. Veel mensen onderschatten de effectiviteit van een goed ingerichte en geplaatste parasol. Iedere tuin heeft natuurlijk een andere relatie met de zon, daarom is het belangrijk de juiste parasol met daaronder de juiste tuinmeubelen op de perfecte plek te plaatsen. Zodat jij en je gasten geen last krijgen van de lage zomerzon in de zomermaanden.

Welke parasol past het best bij jou en bij jouw tuin?

Er zijn een aantal verschillende parasols waar uit gekozen kan worden. Elke parasol heeft zo zijn unieke kenmerken waar voordeel uit gehaald kan worden. Zo zijn er de stokparasols, muurparasols, zweefparasols en de horecaparasols. De stokparasols kennen we bijna allemaal wel, de van origine veredelde paraplu voor in de tuin. Deze parasols kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. Namelijk in een tuintafel set of in een speciale parasolvoet. De naam muurparasol verraad zichzelf natuurlijk al een beetje. Deze parasol kan aan een muur worden bevestigd om jezelf te beschermen van de zon. Natuurlijk ontzettend handig als je tuinmeubels in een wat krappere omgeving geplaatst is. De zweefparasols is op zo’n manier ingestoken dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met de stok van de parasol. Dit is natuurlijk handig als je geen parasol voet onder of in je tuintafel wilt hebben. De horecaparasol is vaak gemaakt van een wat steviger materiaal zodat deze de weersomstandigheden beter aankan. Deze parasol kan daarnaast ook vaak gekozen worden met specifieke eisen. Op die manier kan de parasol gedurende de dag meer oppervlakte beschermen van de zon. Of je een ronde, rechthoekige of vierkante parasol wilt hebben ligt natuurlijk af van de situatie in de tuin en aan jouw persoonlijke voorkeur.

Het pimpen van je parasol

Een parasol wordt voornamelijk gebruikt voor het beschermen tegen de zon. Een parasol kan daarnaast ook worden ingezet om je effectief te beschermen tegen de kou. Ben jij iemand die in de nazomeravonden toch nog graag tot laat buiten blijft zitten? Dan is het belangrijk om een parasol te kiezen die bestand is tegen parasol heaters. Zo maak je optimaal gebruik van de parasol in jouw tuin!

No Comments

Leave a Comment