Personal trainer worden

Heb jij altijd al gedroomd om een personal trainer te worden en zit je vol ambitie? Dan is het misschien wel tijd om daadwerkelijk die stap te gaan zetten en je dromen waar te maken. Kan jij je hierin vinden? Lees dan snel verder!

Opleidingsmogelijkheden

Personal trainer worden is een droom van velen. Om een personal trainer te worden is het wel zo handig om daarvoor een opleiding te gaan volgen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel opleidingen en mogelijkheden om een personal trainer te worden zoals Fitvak opleidingen en NASM. Een groot voordeel van deze opleidingen is dat je ervoor kunt kiezen om het online of fysiek bij te wonen. 

Opleidingsduur

Als je een nationaal en internationaal erkend personal trainer wil worden, dan is het van belang dat je een fitness opleiding volgt. Een voorbeeld van een dergelijk fitness opleiding is NASM. Deze opleiding duurt 6 maanden waarbij je gedurende de tijd zowel theorie als praktijk lessen volgt. Nadat je alle lessen hebt bijgewoond leg je een examen af. Daarna mag je jezelf een NASM personal trainer noemen mits je het examen met een voldoende hebt afgerond. 

Korting op opleidingen

Een fitness opleiding volgen is helaas niet kosteloos maar er hangt gelukkig ook geen hoge prijskaart aan vast. Een enorm bijkomend voordeel is namelijk dat je de mogelijkheid hebt om €1000 korting te ontvangen via het STAP-budget.

Kosten opleidingen

De kosten voor thuisstudie voor fitnesstrainer A bedraagt €895 en als je de lessen klassikaal wil volgen bedragen de kosten €1240. De opleidingskosten kan je ook in termijnen betalen. De kosten om de opleiding fitnesstrainer B thuis te volgen bedraagt €895 en klassikaal betaal je €1325.  

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de opleiding NASM personal trainer te volgen. Hierbij dien je wel in het bezit te zijn van een Fitness A of een ander gelijkwaardig en relevant diploma. De NASM personal trainer opleiding bedraagt in totaal €2240. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het bedrag in een termijn van 8 maanden te betalen, wat uitkomt op €280 per maand. 

Diploma behaald

Nadat je de opleiding hebt afgrond en een diploma hebt behaald, kun je in principe gelijk aan de slag als een personal trainer. De vraag naar personal trainers blijft maar groeien en dat zijn positieve ontwikkelingen. De kans op een baan als personal trainer is relatief groot en dat is onder andere te danken aan het toenemende bewustzijn van gezond leven. Steeds meer mensen willen gezonder leven en zijn dan ook bereid om meer uit te geven aan hun gezondheid. 

Uiteraard zijn er meerdere vervolgopleidingen die je zou kunnen volgen om je kennis uit te breiden je te onderscheiden van andere personal trainers om de kans op een baan te vergroten. 

No Comments

Leave a Comment