Portugal enorm in opkomst als vakantiebestemming.

vakantiebestemming Portugal

Nu we de winter weer achter ons laten is het tijd om na te denken over de bestemming voor komende zomer. Veel mensen kijken al vanaf het begin van het jaar uit naar de zomer, wanneer ze weer heerlijk op vakantie kunnen gaan. Jarenlang zijn Spanje en Frankrijk zonder enige twijfel de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen geweest, maar daar komen steeds meer landen bij. Zo zijn Italiƫ en Kroatiƫ bijvoorbeeld bestemmingen die enorm in opkomst zijn, maar ook Portugal. De afgelopen jaren kiezen steeds meer Nederlandse vakantiegangers om in Portugal te gaan genieten van hun welverdiende vakantie, en dat is volgens ons niet meer dan terecht.

Zon, zee en strand in de Algarve

In het zuiden van Portugal vind je de regio Algarve. Deze regio staat bekend om haar kilometers lange kustlijn en veel gezellige badplaatsen. Faro en Albufeira zijn twee van die plaatsen die enorm populair zijn onder vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Door de zuidelijke ligging is het hier een groot deel van het jaar lekker weer. Daarom is deze regio ook in de meivakantie erg populair, omdat het hier dan al lekker warm is, in tegenstelling tot veel andere plekken in Europa. Je vind meer dan genoeg leuke campings en vakantieparken in de Algarve waar jij kunt verblijven tijdens jouw trip naar deze mooie regio.

Stedentrip naar Portugal

Portugal is niet alleen zeer geschikt voor een vakantie gericht op zon, zee en strand, maar ook voor een ontspannende citytrip. Er zijn een aantal leuke steden in Portugal die meer dan de moeite waard zijn om een paar dagen te bezoeken. De steden Lissabon en Porto zijn twee voorbeelden hiervan. Mooie Portugese steden die alles hebben wat je zoekt in een stedentrip. Een mooie stad met veel bezienswaardigheden, gastvrije mensen, een gezellig centrum en de steden zijn goed bereikbaar vanuit Nederland. Zo duurt vliegen naar Lissabon niet langer dan drie uur, en kun je vanaf verschillende Nederlandse vliegvelden vertrekken.

Dus ben jij op zoek naar een mooie bestemming voor jouw volgende vakantie, denk dan zeker aan het prachtige Portugal.

No Comments

Leave a Comment