PowerPoint sjablonen

Microsoft office 2019 biedt zoals iedereen al wel verwacht PowerPoint aan. Bij het maken van een PowerPoint is het belangrijk om gebruik te maken van PowerPoint sjablonen, maar helaas wordt hier nog niet heel veel gebruik van gemaakt. Het gebruik van PowerPoint sjablonen zorgen voor heel wat voordelen.

Wat is een sjabloon?

Een ander wordt voor sjabloon is een template. En eigenlijk houdt een sjabloon in, dat je een template ter beschikking hebt die vooraf al gemaakt is. Een sjabloon zorgt ervoor dat de lettertypen hetzelfde zijn, de kleuren die gebruikt worden overal hetzelfde zijn. Dus het zorgt voor meer structuur.

Voordelen PowerPoint

Natuurlijk zijn de PowerPoint sjablonen niet voor niks bedacht en brengt het zeker wat voordelen met zich mee. Misschien kan dit jou overtuigen om vaker gebruik te gaan maken van een PowerPoint sjabloon.

Structuur

Hoe indrukwekkend is het als de mensen aan wie je een presentatie geeft al aan de presentatie zien met welk bedrijf zij te maken hebben. Dat zij je huisstijl herkennen en dat de huisstijl er ook nog eens voor zorgt dat er structuur in de verschillende PowerPoint te vinden is.

Efficiƫnter

Hoe makkelijk is het dat als je weet dat er een PowerPoint gemaakt moet worden dat je de huisstijl erbij kan halen en daarin je punten in kan zetten. In de huisstijl zal het lettertype, het kleurgebruik, de vormen, de plaats van het logo en de plaats van de tekst overal hetzelfde zijn. Doordat deze punten zijn vastgesteld heb je hier geen werk meer aan en kun je je focussen op de content van de presentatie.

Positief impact

Je zal een positieve indruk achterlaten bij de mensen aan wie je presenteert. En dat is natuurlijk heel belangrijk. Stel je eens voor, je kijkt naar twee presentaties. De een heeft de PowerPoint perfect voor elkaar en de ander heeft geen structuur in de PowerPoint en er is geen sprake van een huisstijl. Dan staat degene met de perfecte PowerPoint toch al wel een streepje voor? En precies daarom is een nette, gestructureerde en duidelijke PowerPoint van belang. Je wilt namelijk geen punten laten liggen bij bijvoorbeeld een (potentiƫle) klant.

Aanvragen

Ben je overtuigd om de sjablonen te gaan gebruiken voor PowerPoint, dan hoef je niet langer te wachten om het te gaan gebruiken. Bij het aanvragen van een Microsoft Office 2019 pakket kun je hier meteen mee aan de slag.

 

No Comments

Leave a Comment