Prioriteitsmanagement: niet iedere taak is even belangrijk

Vaak is het enorm moeilijk om te weten waar de prioriteit ligt en welke taak het belangrijkste is. Zeker als je nieuw bent in de branche of binnen een bepaald bedrijf. Dit is toch iets dat je jezelf zal moeten aanleren maar waar je ook snel in groeit. Niet iedere taak is even belangrijk en sommige opdrachten hebben een strengere deadline. Maak dit voor jezelf uit alvorens je begint aan het opstellen van een goede planning en maak een structuur in jouw to do-lijst. Stuur daarom een concrete to-do-list naar je bedrijfsprinter. Dat zal je ook helpen in je verdere dagindeling en bij het aannemen van ander werk. Daarnaast kan je ook taken de prioriteit geven die meer zullen bijdragen aan je succes.

Stop met uitstellen

Een van de meest gehoorde slechte eigenschappen is uitstelgedrag, niet ongewoon om te wachten tot net voor de deadline. Toch is het belangrijk om alles tijdig op te nemen en niet te wachten tot het laatste moment. Op deze manier zal je ook zoveel mogelijk stress vermijden en zowel de klant als de werkgever tevredenstellen. Het is daarom ook enorm handig om te weten wat de harde deadlines zijn en welke deadlines iets minder nauw steken. Het wilt nog niet zeggen dat iets geen harde deadline is dat de opdracht niet tijdig klaar moet zijn. Wanneer je echt grote opdrachten hebt kunnen deze vaak lastig zijn om aan te beginnen. Splits deze opdrachten op in deelopdrachten zodat je weer een duidelijk overzicht hebt wat gedaan is en wat nog moet gebeuren.

De kleren maken de man

Een wel bekende uitspraak is ‘de kleren maken de man’, niet enkel de man maar ook de vrouw. Als je op een belangrijke meeting moet zijn zal je eerder een pak aandoen of een bloesje als vrouw. Wanneer je met sportkledij op de afspraak komt kan dit al snel fout geïnterpreteerd worden. Zakelijke outfits met een leren laptoptas komen er al heel wat beter voor. Denk volgende keer dus twee keer na voor je naar een afspraak vertrekt en zorg dat je er net en keurig voorkomt. Plevier kan je alvast verder helpen met een mooie tas of laptop sleeve voor je volgende meeting.

No Comments

Leave a Comment