Propolis kopen bij de honingwinkel

Propolis kopen bij de honingwinkel

De beste propolis kopen doe je bij honingwinkel.nl. In deze webshop die je op het internet kunt vinden kun je van allerlei soorten honing kopen. honingwinkel.nl heeft online een breed assortiment aan verschillende honingen. Honing is te gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Je kunt het bijvoorbeeld in gerechten doen, een lepeltje in je thee doen bij een zere keel. Het kan ook genezend werken en daarnaast is het een gezondere variant voor suiker. Voor propolis moet je bij honingwinkel.nl zijn. Je kunt er ook andere honingen vinden zoals manuka honing, biologische honing, koninginnebrij en streekhoning. Wat is propolis en waar kun je het dan voor gebruiken? Dat leggen we uit in dit artikel.

 

Wat is propolis?

Propolis wordt gemaakt door honingbijen. Honingbijen halen nectar uit het sap van bomen en planten en uit de knoppen. Met deze nectar maken ze propolis honing. Het is een donkerbruine honing, die erg natuurlijk en uniek is en een lijmsoortige structuur heeft. Eigenlijk wordt propolis gemaakt door de bijen om bacteri├źn, schimmels en virussen te doden in de bijenkorf. Het doodt ook andere micro-organismen. De bijen brengen hiervoor een dun laagje aan op de plek waar de dingen moeten worden gedood. Bijen gebruiken het ook om gaten te dichten in de korf. Hiervoor moet de propolis ook hard worden.

 

Waar kun je propolis bij of voor gebruiken?

Er zijn verschillende vormen van propolis te koop. Zo kun je propolis zalf of druppels kopen, maar ook propolis tandpasta, tabletten, poeder, siroop of spray. Per product is het gebruik anders. Zo moet je de tandpasta natuurlijk gebruiken op je tanden, de tabletten inslikken en de zalf opsmeren. Propolis heeft een bacteriedodende werking en doodt daarnaast ook schimmels. Op de plek waar je hier last van hebt kun je het product smeren of innemen. Zo kun je de siroop bijvoorbeeld innemen bij een keelontsteking en de zalf op een geïrriteerd plekje smeren.

 

No Comments

Leave a Comment