Quad rijden: wat moet je weten?

Veel mensen vinden quad rijden echt heel tof. Het is namelijk iets wat je niet vaak kan doen en wat een enorme adrenaline boost geeft. In Nederland zijn er ook veel regels voor quad rijden. Zo mogen veel quads niet op de openbare weg rijden en heb je een speciaal rijbewijs nodig om op de weg te mogen rijden. Gelukkig voor ons zijn er wel andere mogelijkheden om quad te rijden.

Speciaal terrein

Omdat quad rijden wel enorm vet is om te doen, hebben mensen besloten bepaalde terreinen om te bouwen tot echte quadrijgebieden. In deze gebieden kan je dan ook heerlijk crossen door de modder en over de heuvels. Het lijkt alsof je echt in de openbare natuur bezig bent, maar dat is natuurlijk niet helemaal het geval.

Wie mogen er quad rijden?

Zoals ik eerder al meldde moet je in bezit zijn van bepaalde rijbewijzen wanneer je op de weg wilt quad rijden. Echter mag je op de speciale terreinen zonder rijbewijs gewoon heerlijk crossen. Natuurlijk krijg je op het begin wel les over hoe je de quad goed en veilig kan besturen, maar uiteindelijk kan je als onervaren bestuurder gewoon gaan racen.

Mogen kinderen ook rijden?

Ja! Kinderen mogen ook quad rijden. Quad rijden voor kinderen is tegenwoordig zelfs helemaal een hype. Natuurlijk kunnen kinderen niet de quads besturen die volwassenen kunnen besturen, maar er zijn speciale quads voor kinderen gemaakt, waardoor zij ook kunnen genieten van de adrenaline.

No Comments

Leave a Comment