Regelmatig een me-time momentje, zorgt voor gelukkiger leven

Het leven gaat maar door en door. Soms gaat het allemaal op de automatische piloot; werken, sporten, het huishouden en dan ook nog al die sociale verplichtingen. Voor sommige van ons is het bijna niet meer bij te houden. We cijferen onszelf daarin dan ook helemaal weg. Toch is het soms goed om een momentje met onszelf te zijn. Een me-time moment kun je dat ook wel noemen. Tijdens dit wekelijkse momentje doe je even echt iets voor jezelf. In dit artikel geven we je een paar tips. 

1. Ga de buitenlucht in

Het klinkt misschien een beetje makkelijk, maar veel mensen vergeten om af en toe eens van de buitenlucht te genieten. Dus trek en fijne wandeloutfit aan en ga erop uit. Heb je niet veel tijd, doe dan een rondje door het bos bij jou in de buurt. Wil je er wat meer tijd voor uittrekken, dan is het heerlijk om op het strand te wandelen of naar een natuurpark te gaan. Je zult merken dat je er tot rust zult komen. Neem daarbij ook een keer geen podcast of muziek mee, want de natuur zelf maakt ook prachtige geluiden. 

2. Maak een uitgebreide maaltijd voor jezelf

Eten is iets wat we vaak snel tussen ons drukke leven door doen. Jammer, want koken is erg rustgevend omdat je echt even met één ding tegelijk bezig bent. 

 

Heb je een momentje voor jezelf? Probeer dan eens uitgebreid voor jezelf te koken. Ontdek een nieuw recept voor het avondeten of bak je favoriete taart. Koken en bakken zorgt er naast dat je ontspant voor dat je ook nog iets nieuws leert. Daarbij heb je dan ook nog eens iets erg lekkers als eindresultaat.

3. Kruip onder de lakens

En dan bedoelen we niet dat je jouw me-time moet gebruiken om meer te slapen, maar om jezelf eens te verwennen. Of je nu een mooie lingerie voor je partner aantrekt, of om zelf te masturberen, tijdens seks sta jij in het middelpunt. 

 

Daarnaast is masturberen ook nog eens enorm gezond. Het helpt je om daarna heerlijk te slapen en je kunt je er vaak ook beter door concentreren. Bovendien is het ontdekken en stimuleren van je eigen lichaam toch een ultiem me-time moment? Pak dus eens wat vaker een vibrator erbij! 

4. Geniet van een wellness moment

Er is niets lekkerder dan jezelf even helemaal in de watten leggen. Breng een bezoekje aan de sauna of verwen jezelf thuis met een lang bad en heerlijke maskertjes. Geef daarna je nagels van je handen een uitgebreide behandeling. Doe dit niet te gehaast, maar trek er juist veel tijd voor uit, zodat je ook kunt genieten. 

 

Tijdens een me-time momentje zul je even lekker tot rust komen. Wanneer staat jouw momentje geplant?

No Comments

Leave a Comment