Remsysteem

Tot de meest belangrijke systemen van voertuigen behoort het remsysteem. Gebruik van een voertuig waarvan het remsysteem niet werkt, is ondoenlijk en zelfs verboden. Vandaar dat het van vitaal belang is om het systeem goed te onderhouden, zodat het in een feilloze conditie blijft. Voor onderhouds- of reparatiewerkzaamheden aan het remsysteem is het raadzaam om naar een autogarage te gaan.

Een remsysteem waarmee personenauto’s gewoonlijk worden uitgerust, bestaat uit het rempedaal, de hoofdremcilinder, een remvloeistoftank, meerdere hulpcilinders, remschijven, remtrommels, remklauwen. Bij het intrappen van een rempedaal wordt de hoofdremcilinder door de chauffeur ingeschakeld, waarbij de drukkracht wordt doorgegeven aan de hulpcilinders, die op hun beurt de wielen afremmen door de remschijven of remtrommels te raken.

Dit zijn de meest gebruikelijke mankementen aan het remsystemen:

  • De slijtage van remschijven, blokken, schoenen en remtrommels is te verhelpen door het vervangen van componenten.
  • Het blokkeren van de remklauwen. U kunt dit verhelpen door de pennen van de remklauwen in te vetten of deze te vervangen.
  • Klemmende zuigers. Dat kan opgelost worden door de zuigers in te vetten en hun pakkingen te vervangen.
  • De remwerking neemt af naarmate de remvloeistof veroudert door de hygroscopische kenmerken ervan.

Wij leveren een uitgebreid assortiment van betrouwbare artikelen van beproefde producenten: onder andere vervangbare producten, waaronder remvloeistof, blokken, reparatiesets voor de remklauwen, afdichtingen, slangen en klemmen, alsook reserveonderdelen zoals onder meer een remklauw, remschijven en andere onderdelen. Bekijk onze online-catalogus auto-onderdelenshop24.nl, voeg de benodigdheden toe aan het winkelwagentje of het verlanglijstje. Bestellen kan met een paar klikken, dan krijgt u uw aankopen zo spoedig mogelijk toegestuurd.

No Comments

Leave a Comment