Resources delen met je team? Kies een goede project planning tool

Een goede projectplanning tool doet wonderen voor je project. Je hebt niet alleen een beter overzicht, maar je zorgt daarnaast ook voor efficiënter werken. Wanneer je recources met je team wilt delen kun je dat op verschillende manieren doen, maar wanneer je werkt met een goede tool maak je het jezelf op heel veel fronten makkelijker. Wat is een goede project planning tool en waarom zou je die gebruiken? Hier lees je alles over het nut van deze tool maar vind je ook enkele voorbeelden van tools die je toe kunt passen.

Het belang van een project planning tool

Een goede project planning tool is een overzichtelijke en makkelijk te gebruiken tool die je inzet bij projecten. Een tool kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een overzicht te geven, maar helpt ook bij het managen van alledaagse taken binnen een project. Wat jouw wensen ook zijn; er is altijd een planning tool die hieraan voldoet.

Waarom kies je voor een dergelijke tool? Project planning helpt je bij het eenvoudiger en duidelijker maken van je planning bij een project. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je de deadline niet haalt of dat je over het budget heen gaat. Het doel van een project planning tool is vooral dat je een overzicht hebt, maar dat je ook direct kunt zien waar iets beter moet of waar er iets bijgestuurd moet worden. Zonder tool raak je al snel het overzicht kwijt en zie je bepaalde zaken over het hoofd. Je kunt dus beter werken, kunt projecten beter afhandelen en daarnaast heb je veel minder te maken met stress.

Drie goede tools voor project planning

Wanneer je gebruik wilt gaan maken van een project planning tool heb je keuze uit heel veel mogelijkheden. Het is zaak om een tool of software te kiezen waar jij de meeste baat bij hebt. Daarom vind je hier drie goede opties op een rij.  Deze kun je uitproberen en gaan gebruiken bij werkzaamheden binnen een project. Zo maak je  het jezelf een stuk makkelijker!

1: Timewax

Een van de beste opties op dit moment is Timewax. Deze project planning tool biedt je het overzicht dat je nodig hebt om een project goed af te ronden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de balkenplanning. Dit is een goede manier om een project te visualiseren. Je plant voor iedere activiteit eenvoudig de doorlooptijd en onderlinge afhankelijkheden. Voor resource planning gebruik je het Planbord van Timewax. Dit is speciaal ontwikkelt voor de kleinere opdrachten. Als bedrijf kun je altijd blijven verbeteren op het gebied van planning en dat is waar Timewax naar streeft. Met Timewax kijk je dan ook vooral naar de toekomst.

2: Ganttic

Wil je jouw planning zo effectief mogelijk gebruiken? Dan kun je kiezen voor Ganttic. Deze tool heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkelt en biedt je dan ook een ruim aanbod van mogelijkheden. Zo kun je direct zien wie er druk is met welke taak en kun je eenvoudig nieuwe taken plannen voor meerdere medewerkers. Verder kun je jouw project op meerdere manieren bekijken: vanuit het oogpunt van taken, projecten of resources. Met de handige drag & drop functie van Ganttic kun je taken makkelijk veranderen, verplaatsen of verwijderen. Verder kun je de software personaliseren zodat het precies past bij jouw type project of onderneming.

3: Float

Float is ook een goede optie wanneer je op zoek bent naar een duidelijke tool waarbij je alle taken en projecten op een plek hebt. Je kunt snel zien wie waarmee bezig is en je bespaart tijd met het plannen van meetings en het mailen van mensen die werkzaam zijn aan het project. Wijzig, verplaats of verwijder taken met een simpele muisklik en bekijk of je resources op een zo efficiënt mogelijke wijze worden gebruikt.

No Comments

Leave a Comment