Richt je badkamer functioneel in

Ga je binnenkort de badkamer verbouwen? Of wellicht heb je net een nieuw huis waarbij je de badkamer opstelling nog moet bepalen. In dit proces zullen een hoop vragen op je af komen en dien je veel beslissingen te maken. Voor welk sanitair ga je? Wat voor tegels komen in de badkamer te liggen? De badkamer moet fijn aanvoelen maar het moet ook zeker praktisch zijn.

Wil niet te veel, denk aan de ruimte

In eerste instantie zal je denken dat de badkamer compleet moet zijn. Maar wat is compleet? Voor veel mensen betekend dit zowel een douche als een bad. Maar bedenk goed of je beide wel gaat gebruiken. Over het algemeen geeft men de voorkeur voor een lekkere douche. In dat geval is wellicht beter om een ruimere douche te nemen en meer bewegingsruimte te behouden dan persé een bad te willen installeren.

Er zijn een aantal veel voorkomende afmetingen voor een douchecabine. Een douchecabine 90×90 cm is de meest voorkomende formaat. Heb je een wat kleinere badkamer dan kan je gaan voor een douchecabine 80×80 cm. Ga langs bij een sanitair specialist om zelf te ervaren wat voor jou het beste werkt.

Neem voldoende opbergruimte

Wanneer je de rust wilt behouden in de badkamer dan is het zaak om niet te veel rond te laten slingeren. Installeer daarom badkamermeubelen waarin je al je spullen in kwijt kan. Kies een badkamer kast voor al je handdoeken. Neem een wastafelmeubel met lades waar je de shampoo en douchegel kan stallen. Zo blijft de badkamer opgeruimd en netjes.

En als je dan toch voor een badkamerkast en wastafelmeubel gaat, neem dan een hangend model. Deze worden aan de wand gemonteerd en je bent vrij om zelf de hoogte te bepalen. Ideaal dus wanneer je iets lager of iets hoger gewend bent. Daarnaast kan je de ruimte onder deze meubelen eenvoudig schoon houden. Een stofzuiger of dweil bereikt deze plekken namelijk zonder problemen.

Investeer in goede verlichting

In de badkamer is het zeer belangrijk om goede verlichting te hebben. Je moet jezelf goed kunnen bewonderen in de spiegel om jezelf klaar te maken voor de dag. Hiervoor heb je groot licht nodig. Ben je klaar met de dag en kan je wel een zen momentje gebruiken? Dan is de badkamer ideaal, zeker wanneer je sfeerverlichting hebt geïnstalleerd. Kies daarom verlichting welke je kan dimmen.

Laat je helpen door een professional

Nadenken over de inrichting is één ding maar de badkamer dient ook geïnstalleerd te worden. Probeer niet om hierop te bezuinigen. Je zit niet te wachten op een lekkage. Dit kan grote financiële gevolgen hebben. Wanneer je dit zelf doet ben je namelijk niet verzekerd. Vraag een professional dit te doen.

No Comments

Leave a Comment