Rioolproblemen in Tilburg? Blijf er niet mee lopen!

Riool ontstoppen

Rioolproblemen kunnen voor veel overlast zorgen in huis, van stank tot het niet kunnen gebruiken van het toilet. De oorzaak van rioolproblemen is niet altijd makkelijk te achterhalen. Heb je zelf al vanalles geprobeerd maar blijf je problemen houden? Rioolontstoppingsdienst Tilburg kan snel ter plaatse zijn om je probleem te verhelpen.

Rioolproblemen herkennen

Problemen met het riool kunnen op verschillende manieren aan het licht komen. Het kan zorgen voor stank in huis, het niet weglopen van water of opborrelend water. Dit zijn problemen die voor veel overlast kunnen zorgen. Het niet kunnen gebruiken van het toilet, douche en gootsteen zijn bekende problemen die je liever niet hebt. Veel verstoppingen beginnen klein maar worden snel erger. Het begint met water in de douche wat niet snel wegloopt, maar al snel loopt het helemaal niet meer weg.

Oplossingen rioolproblemen

De oplossingen voor je rioolproblemen kunnen verschillen, in het geval van verstopping door haar of vetresten is de oplossing vaak een plopper of een vloeibare ontstopper. Dit zijn maatregelen die je zelf thuis kunt treffen. Grotere verstoppingen worden hierdoor niet verholpen of maar tijdelijk. Wanneer een plopper en vloeibare ontstopper niet werken, neem dan contact op met een specialist. De specialist kan alle rioolwerkzaamheden voor u uitvoeren in de gemeente Tilburg en doordat het lokale specialisten zijn, staan ze vaak dezelfde dag nog voor de deur. De specialist gaat met een camera in de leidingen op zoek naar de oorzaak van de verstopping. Na een eerste inspectie zal de expert een inschatting geven van de tijd en de kosten die bij het verhelpen horen. Bij toestemming zal het probleem direct verholpen worden. Daarnaast zal de expert tips geven hoe je een verstopping in het vervolg kunt voorkomen

Andere problemen

Naast een verstopping kunnen er ook andere oorzaken zijn van rioolproblemen. Er kan lekkage zijn in een leiding, maar er kan ook sprake zijn van een verzakt riool of een bekneld riool door bijvoorbeeld boomwortels. Dit zijn problemen die meer aandacht vereisen, de oplossingen hiervoor zijn niet altijd makkelijk. Het kan zo zijn dat er een deel van het riool vervangen moet worden. Voor de oplossing hiervan is een expert nodig, om ernstige problemen te voorkomen is het aan te raden regelmatig het riool te laten inspecteren.

No Comments

Leave a Comment