Robotarmen versus handmatige werkzaamheden

Handmatig fabriekswerk is tijdrovende en fysiek vaak zeer belastend voor werknemers. Steeds vaker wordt, ook in kleinere bedrijven, gebruik gemaakt van robotarmen. Niet alleen werken deze robots een stuk sneller, ze behouden ook een constante kwaliteit en zijn in staat om dit gedurende lange tijd te blijven doen. Veel langer dan een werknemer dat ooit zou kunnen. Bovendien veroorzaakt werken met behulp van een robotarm veel minder afval. Door de hoge flexibiliteit van een collaboratieve robot wordt de operationele efficiëntie van uw productielijn sterk verbeterd waardoor meer werk kan worden verzet.

 

Lasrobot multifunctioneel

 

Robots zijn multifunctioneel in te zetten binnen uw bedrijf en verhogen de kwaliteit van bijvoorbeeld boog-, tig-, laser, mig-, ultrasoon-, plasma en puntlassen enorm. Een robotarm is te gebruiken op alle plaatsen binnen uw bedrijf waar u ondersteuning nodig heeft. Na het afronden van de klus kan de robot eenvoudig verhuisd worden naar een andere locatie binnen het bedrijf en snel geprogrammeerd worden voor een nieuwe klus. Dit maakt het gebruik van robotarmen zo multifunctioneel.

 

Veilig werken met een collaboratieve lasrobot

 

Collaboratieve robots helpen de veiligheid op de werkvloer significant te verbeteren. Zij kunnen zonder problemen gevaarlijke werkzaamheden uitvoeren. Wanneer werknemers in per ongeluk in contact komen met de robotarm, schakelt deze direct over tot sterk gereduceerde krachten. Dit is mogelijk door gepatenteerde techniek. Via programmeren is het mogelijk om de robotarm te laten werken in een sterk gereduceerde modus wanneer een werknemer de ruimte van de robot betreedt. Zodra de ruimte weer vrij is hervat de lasrobot zijn werk op volle snelheid. Dit zorgt voor een hoge veiligheidsgraad op de werkvloer en minder risico op letsels.

 

Programmeren van de lasrobot

 

Collaboratieve robots zijn vrij eenvoudig te programmeren voor bepaalde klussen. Er bestaan gratis online lessen in de vorm van webinars en e-learning om uw werknemers snel te leren omgaan met de robotarm zodat ze zelfstandig de robot kunnen programmeren. Via een zorgvuldig opgesteld trainingsprogramma kunnen zij binnen no-time zelfstandig aan de slag met de robot. Het is zelfs mogelijk om de applicatie van een robot volledig zelf online te bouwen door middel van eens stapsgewijze begeleiding. Denk daarbij aan assemblage, verpakken en andere werkzaamheden binnen uw bedrijf. 

 

Aantrekkelijk voor grote, middelgrote en kleine bedrijven

 

Door het inzetten van een robotarm binnen uw bedrijf zult u door minder additionele kosten en lagere personeelskosten de productiviteit van uw bedrijf op een duurzame manier kunnen verhogen.

No Comments

Leave a Comment