Rolgordijnen op maat

Raamdecoratie is erg divers, er zijn verschillende aanbieders en er is een gigantisch aanbod in soorten en varianten. Een van de meest bekende raamdecoratie zijn rolgordijnen. Deze zijn erg veelzijdig en hebben veel te bieden. Bij ilumio raamdecoratie lees je alles over raambekleding en krijg je antwoord op al je vragen. In deze blog gaan we het vooral hebben over de veelzijdigheid en de functies van rolgordijnen. 

 

Rolgordijnen voor iedere ruimte

Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Verduisterende rolgordijnen zijn erg populair in de slaapkamer. Ze hebben namelijk de mogelijkheid om een ruimte volledig te verduisteren. Hierdoor kun je genieten van een goede nachtrust. Verduisterende rolgordijnen hebben een romantische en stijlvolle uitstaling. Dankzij verduisterende rolgordijnen geniet je niet alleen van een donkere kamer, maar ook van een koele kamer. De verduisterende stof heeft namelijk een isolerende functie. De stilstaande lucht tussen het rolgordijn en raam creëert een isolerende laag wat in de zomer de warmte buiten houdt. Om het beste verduisterende resultaat te behalen is het slim om je rolgordijn op maat te laten maken zodat deze perfect aansluit om de afmetingen van het raam. 

 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn een combinatie van transparante- en verduisterende rolgordijnen. Deze stof laat namelijk wel genoeg licht door, maar je kunt hier niet doorheen kijken. Dat is precies de reden waarom deze rolgordijnen zo populair zijn. Voor mensen die aan een drukke straat wonen zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen ideaal. Zou behoud je je lichtinval zonder dat je privacy eraan ten onder gaat. 

 

Echte sfeermakers in huis zijn transparante rolgordijnen. Dankzij deze transparante stof heb je altijd zicht naar buiten en kun je genieten van je uitzicht of uitkijk op de tuin. Omdat je door deze stof heen kunt kijken geeft het een luchtig, open en ruimtelijke beeld aan de ruimte. Het nadeel hiervan is dat je privacy er onder lijdt, daarom komen transparante rolgordijnen niet vaak voor aan de straatkant. 

 

Een extra variant

Rolgordijnen zijn op alle type ramen te bevestigen, dus ook op draai- of kiepramen en je dakraam op zolder. Met een verduisterend rolgordijn voor je Velux dakraam kun je je zolderkamer verduisteren voor een goede nachtrust en is het klaar met de warme zomernachten vanwege de warmte werende functie. 

 

Duo rolgordijnen worden met de tijd populairder. Deze bestaan uit donkere en lichtere stofstroken die elkaar afwisselen en overlappen. Hierdoor krijg je veel vrijheid in het bedienen van je privacy en lichtinval. Duo rolgordijnen hebben een speels maar tegelijk ook luxe effect op je huisstijl.

No Comments

Leave a Comment