Salarisadministratie uitbesteden

Rekenmachine en geld

Wanneer je als bedrijf personeel in dienst hebt, moet je hier zelf de salarisadministratie voor regelen. Salarisadministratie lijkt eenvoudig en simpel, maar het is een lastig en tijdrovend proces wat voor een aantal bedrijven lastig te verwerken is. De oplossing voor dit probleem ligt bij een administratiekantoor. Bij een administratiekantoor kun je salarisadministratie uitbesteden, wat jou als bedrijf erg veel tijd scheelt.

Taken van administratiekantoor

Maar, wat doet een salarisadministrateur nou eigenlijk? Voordat je een administratiekantoor benadert is dit natuurlijk handig om te weten. De hoofdtaak van een salarisadministrateur is ervoor zorgen dat de salarissen van jouw medewerkers correct en optijd uitgekeerd worden. Een salarisadministrateur moet een nauwkeurige boekhouding hebben zodat hij niks over het hoofd ziet of vergeet. Andere taken hebben betrekking op het verzamelen, verwerken, controleren en archiveren van verschillende gegevens. Deze gegevens zijn noodzakelijk bij het uitbetalen van salarissen. Mochten er eventuele veranderingen voordoen, moet hij deze direct verwerken. Een andere taak die een salarisadministrateur heeft, is dat hij op tijd de salarissen uit moet keren. Geen enkele medewerker zit er op te wachten dat hij zijn salaris te laat ontvangt. Als laatste heeft een salarisadministrateur nog als taak dat hij alle vragen moet kunnen beantwoorden over de loonstroken van het personeel in dienst.

Waarom kiezen voor een administratiekantoor?

Wanneer je zit te twijfelen om de salarisadministratie zelf te doen of kiest voor het uitbesteden ervan, zijn er een aantal punten waar je goed naar moet kijken. Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het uitbesteden van salarisadministratie. Ten eerste, het bespaart erg veel tijd. De tijd die je na het uitbesteden van salarisadministratie over hebt kun je in andere activiteiten stoppen. Ten tweede, je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde theorie├źn en berekeningen. Een salarisadministrateur is gespecialiseerd in het verwerken van salarissen. Ten derde, de kosten vallen in de meeste gevallen erg mee.

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het uitbesteden van salarisadministratie. Ten eerste, als bedrijf heb je minder inzicht in de betalingen en ben je afhankelijk van het administratiekantoor. Ten tweede, je leert het vak zelf niet. Ten derde, de kwaliteit moet altijd goed zijn, dit heb jij zelf niet in handen.

Dus, mocht je het lastig en tijdrovend vinden om de salarisadministratie zelf te doen? Overweeg het om een administratiekantoor in te schakelen zodat zij deze last van jouw schouders valt. Bekijk de voor- en nadelen goed.

No Comments

Leave a Comment