Shoppen in Elburg

Ga je binnenkort op vakantie in Elburg, een dagje weg of ben je momenteel in het pittoreske stadje aan het Veluwemeer? En zoek je naar mogelijkheden om te shoppen? Die zijn er zeker in deze stad. In deze blog geven we je aantal tips waar je kunt gaan shoppen. Van kledingwinkels tot aan leuke decorettezaakjes, je vindt vrijwel alles in Elburg.

De oude stad

In de oude stad van Elburg vind je de winkelstraat in het midden.  Aan deze winkelstraat zitten diverse winkels waar je heerlijk kunt shoppen. Als je eenmaal de stad binnenloopt via de poort dan kom je direct de winkels tegen. Voor een dagje winkelen in Elburg kan je gerust een middag uittrekken want in de binnestand vind je tientallen winkeltjes. Naast de hoofdstraat in de binnenstad vind je ook winkeltjes in de kleine zijstraatjes. Het pittoreske stadje heeft daarnaast nog een klassieke middeleeuwste stijl. Omgeven met stadsmuren en een gracht en de panden zijn qua stijl nog net zo als honderden jaren geleden.

Daarnaast is er ook veel leuke horeca met restaurantjes waar je heerlijk kunt eten of kroegjes waar je lekker wat kunt drinken.

De Vrijheid

Een nieuwe, maar kleiner winkelcentrum vind je ook in Elburg. Dit winkelcentrum heet ‘De Vrijheid’. Rondom een grote parkeerplaats zitten vooral winkels voor de basisbehoeften, zoals supermarken, bakker, slager, boekhandel, en een ICT-winkel. Hier ga ja niet direct heen om lekker een middagje te winkelen, maar het is prima om je noodzakelijke dingen te kopen.

De omgeving

Buiten de stad Elburg vind je in de omgeving diverse mogelijkheden om te winkelen. Bijvoorbeeld in Dronten, Nunspeet of het dorpje Oldebroek waar je een paar leuke kleding- en woonwinkels kunt vinden. In de buurt van Elburg liggen ook de steden Kampen en Zwolle met grote winkelstraten. Daar kun je als shopliefhebber dan je geluk meer dan op.

No Comments

Leave a Comment