Sieraad cadeau geven? Zo voorkom je een miskoop!

Iemand verrassen met een mooi cadeau is altijd leuk, maar soms kan het behoorlijk lastig zijn om te bedenken waar hij of zij blij van wordt. Zeker op het gebied van mode, sieraden en parfum kan de smaak zo persoonlijk zijn waardoor het nog lastiger wordt. Gelukkig hebben we wat sieraden betreft een aantal tips voor je waardoor de kans op een miskoop klein wordt! 

  • Bepaal (en houd vast aan) je budget

Zoals met de meeste cadeaus is het verstandig om van tevoren een budget vast te stellen. Doe je dit niet, dan overschrijd je geheid het bedrag dat je eigenlijk uit zou willen uitgeven. Ook maakt het de keuze een stuk makkelijker. De sieraden die je te duur of te goedkoop vindt vallen namelijk buiten je zoekgebied. 

  • Observeer haar stijl

Het belangrijkste is natuurlijk dat het sieraad perfect bij de persoon in kwestie past. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk dat je van tevoren zeker weet wat ongeveer zijn of haar stijl is qua sieraden. Goud of toch zilver? Elegant en subtiel, of grof en groots? Kleine knopjes of grote ringen? Minimalistisch of bontgekleurd? Kijk hierbij ook vooral naar de kledingkeuze, want ook dit vertelt veel over iemand z’n smaken en voorkeuren. 

 

Houdt ze bijvoorbeeld van fijne en elegante sieraden en is ze niet bang voor wat blingbling? Dan zit je met Swarovski bijna altijd goed. Is het een stoerder type? Dan scoor je misschien sneller punten met Buddha to Buddha sieraden. Deze sieraden zijn zowel bij dames als heren erg geliefd!  

  • Maat achterhalen 

Zeker wanneer je iemand een ring cadeau wil geven kan het lastig zijn de juiste maat te kiezen. Wanneer je veel samen bent met de persoon in kwestie zou je op een onbewaakt moment nog de maat van zijn of haar andere ring kunnen opmeten. Een andere optie is door de dikte van de vingers te observeren en te vergelijken met een familielid van het gelijke geslacht. Want aan die persoon kun je natuurlijk wel gewoon de maat vragen. Helemaal makkelijk wordt het als hij of zij wel eens online een ring heeft besteld. In dat geval kun je in zijn of haar mailbox duiken op zoek naar de bestelgegevens. Doe dit natuurlijk wel alleen als je zeker weet dat jullie dit van elkaar tolereren. 

  • Duik in het favorietenlijstje

En als je dan tocht stiekem in zijn of haar telefoon duikt, kan het ook nog wel eens helpen de favorietenlijstjes van verschillende online apps te checken of Pinterest pins te bekijken. Wie weet staan hier wel sieraden tussen die op het wensenlijstje staan. Dan weet je zeker dat je goed zit! 

  • Gewoon vragen (of subtiel vissen)

Een andere manier om erachter te komen is door het te vragen. Als je dit recht voor z’n raap doet weet je het tenminste zeker, maar dan is de verrassing natuurlijk wel een beetje weg. Ook kun je proberen het wat subtieler te doen, door bij een reclame, film of foto te vragen ze dat mooi vindt. Maar let op, vrouwen hebben dit soort dingen snel door! 

  • Check op eventuele allergieën 

Ook is het wel zo handig om zeker te weten dat hij of zij niet allergisch is voor bepaalde metalen zoals nikkel. Zeker wanneer je via een buitenlandse website bestelt kan de nikkelwaarde hoger zijn dan we in Nederland gewend zijn. 

  • Controleer de retourmogelijkheden 

Met de bovenstaande tips is de kans op een miskoop een stuk kleiner, toch weet je nooit 100% zeker of je goed zit met jouw keuze. Daarom is het verstandig om altijd even de retourmogelijkheden te checken. De ene winkel geeft namelijk gemakkelijk geld terug, terwijl de andere winkel alleen terugbetaalt in tegoedbonnen.

No Comments

Leave a Comment