Simpele voeding tips voor een gezonde leefstijl

Simpele voeding tips voor een gezonde leefstijl

Er zijn veel redenen om iets in je leefstijl en je voeding te willen veranderen. Misschien wil je wat afvallen, zit je niet zo lekker in je vel of heb je andere klachten die je met leefstijl (deels) kunt oplossen. Omdat zulke veranderingen erg drastisch en moeilijk kunnen lijken hebben we een simpel lijstje met tips voor je opgesteld waarmee je een goed begin kunt maken.

Minder frisdrank

‘’Cut the crap’’. Alle rotzooi uit je voeding verwijderen is misschien iets wat je vaak hoort. Maar over het algemeen hoef je echt geen afscheid te nemen van al je favoriete snacks. Een simpele stap om mee te beginnen is het minderen van frisdrank. Jaren geleden dronk ik eigenlijk alleen maar frisdrank. Ook als ik dorst had, greep ik meteen naar de ijsthee of cola. Hoewel er veel ‘sugar free’ varianten zijn is het toch beter om de frisdranken wat vaker te laten staan. Leer jezelf aan om op z’n minst als je dorst hebt eerst een glas water te drinken tegen de dorst. Als je daarna nog zin hebt in frisdrank kun je een glas fris nemen voor de smaak. Door je dorst te lessen met water en frisdrank alleen af en toe te drinken voor de smaak, maak je al een echte stap richting een gezondere leeftijd.

Let op porties

Ik heb wel eens gehoord dat alles binnen een gezonde leefstijl past, in de juiste porties. Je kan prima een keer snacken op blauwe M&M’s. Doe dan wel een kleine portie in een schaaltje en leg de rest weer weg. In principe kan je alles eten, als je maar let op de porties waarmee je dat doet. De porties van groenten mag lekker groot en de portie chocola mag je klein houden. Je zult ook merken dat als je voor lange tijd weinig snackt, je steeds minder behoefte krijgt aan veel snacks.

Diëtist

De laatste tip is misschien wel de beste. Als je echt grote stappen wil gaan maken in het verbeteren van je voeding en levensstijl, of je hebt specifieke problemen of klachten waar je aan wilt werken, schakel dan een diëtist in. Deze kan een precies en persoonlijk plan met je opstellen om precies te werken aan wat jij nodig hebt.

No Comments

Leave a Comment