Slim fit overhemd, geschikt voor jou?

slim shirt

Als je kleding gaat kopen is het heel belangrijk dat je nieuwe outfit lekker zit en dat het overhemd de juiste pasvorm heeft. Een pasvorm die bij je lichaam past waardoor het niet alleen lekker zit maar je nieuwe overhemd ook nog eens mooi zit.  Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende pasvormen en modellen van kleding zodat er voor iedere lichaamsbouw een geschikt overhemd te vinden is.  Een van die pasvormen is Slim fit. Slim fit betekend letterlijk kleed slank af. Een overhemd met een slimfit pasvorm herken je aan zijn slanke vorm. Een slimfit hemd heeft altijd een getailleerde pasvorm en zit daardoor aangesloten rondom de borst net als de schoudernaad en de mouwen. Deze pasvorm is het meest geschikt als je slank bent of goed getraind bent. Als je wat voller bent dan is de slim fit pasvorm minder geschikt voor je omdat het overhemd dan zal aftekenen en je dikker laat lijken.

Waar je op moet letten bij het kopen van een overhemd

Om je te helpen bij het kiezen van een passend overhemd kun je onderstaande handige tips gebruiken.

  1. Op een hemd dat gedragen wordt tijdens formele gelegenheden hoort een vaste, stevige kraag. Van deze regel kun jeafwijken als de situatie ook vrijetijdshemden toestaat.
  2. De naad van de mouw ter hoogte van je schouder moet op de schouder vallen en niet erover.
  3. Het hemd moet goed aansluiten op de borstkas. Er mag geen spanning op de knopen zitten.
  4. Er mag geen stof overschot zitten rond de heupen en de oksels.
  5. De mouwen stoppen tussen de hand en het polsbeentje.

Waar herken je een Slim fit overhemd aan

Als je in de hals van het overhemd kijkt staat hier vaak “Slim Fit”. Je weet dan dat dit een overhemd is met deze speciale pasvorm. Maar er zijn ook andere manieren om een slim fit overhemd te herkennen. Als je het overhemd op een tafel legt of voor je houdt dan weet je dat het een slim fit overhemd is als je ziet dat de zijkant van het overhemd in het midden een curve, (een ronding) naar binnen heeft.

 

No Comments

Leave a Comment