Snacks voor honden

Iedereen wil het liefste zijn of haar trouwe viervoeter vertroetelen met allerlei lekkernijen, en dat mag ook af en toe! De snacks die buiten het hondenvoer om worden gegeven zijn vaak alleen helaas helemaal niet gezond voor honden. Het “mensen eten” wat gegeven wordt aan honden is niet gezond, denk aan bijvoorbeeld kaas of worst. Hier worden honden namelijk erg dik vak. Eten met veel kruiden of zout kan zorgen dat het darmstelsel van je liefste huisdier helemaal verstoord wordt. Toch wil je jouw hond wel eens belonen met wat lekkers, maar wat is dan de beste snack die je hem of haar kan geven?

 

Snacks speciaal voor honden

Om je hond te verwennen kies je ervoor om hem of haar af een toe iets lekkers te geven. Naast dat de snack lekker moet zijn, moet deze natuurlijk vooral gezond zijn voor je hond. Een gezonde hondensnack is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, kies dan ook voor een snack waarvan je goed kan zien wat er precies in verwerkt zit. Een lekkere honden snack kan je kopen bij elke dierenwinkel, en ook online kan de honden snacks bestellen. Lees dus wel altijd eerst de ingrediënten van de snack, voordat je deze aan je hond geeft. Naast dat een snack soms wordt gegeven om een hond te verwennen of om een hond te belonen zijn sommige snacks gemaakt om het gebit van een hond te verzorgen. Kies dus af en toe ook voor een snack die speciaal voor het gebit is, zo kan je hond lekker knabbelen en zo blijft het gebit helemaal netjes. Ook is het belangrijk om te kijken welke snack er bij jouw hond past. Het hondenvoer pomeriaan is weer anders dan het voer voor een labrador, voor snacks geldt precies hetzelfde. Geef je hond vooral niet teveel snacks naast het eten dat hij of zij al krijgt, je wilt natuurlijk niet dat je hond te dik wordt.

 

Groente en fruit

Honden kunnen ook af en toe best een hapje krijgen van het eten van de baasjes. Niet elke hond houdt van groente of fruit, maar er zijn verschillende soorten groente en fruit wat honden mogen eten. Een hond kan prima tegen appel, banaan, bosbessen, meloen, komkommer en wortels. Kijk wel uit dat je wanneer je bijvoorbeeld een appel geeft aan je hond, wel het klokhuis verwijdert. Je wilt natuurlijk niet dat je geliefde viervoeter hierin kan stikken.

No Comments

Leave a Comment