Sporten en afvallen te gelijk

Je hoort iedereen het zeggen, 80% eten en 20% sporten, dat is hoe je afvalt. En hoewel het ook waar is, helpt sporten zeker ook mee. Hier in dit artikel lees je waarom je echt moet sporten terwijl je aan het afvallen bent!

Stressvermindering

Het grote voordeel van sporten is dat het stress verminderend is, als je een vervelende dag achter de rug hebt kun je lekker even sporten en daarna voel je je vaak al beter. Met dumbbells kopen kun je ook lekker thuis sporten. En stressvermindering is natuurlijk super voor je huid. Je gaat meer stralen en krijgt een gave huid. En hoewel dit dan misschien niet aan de kilo’s te zien is, ziet de omgeving het wel waardoor het extra motivatie oplevert.

Ben niet bang

Vet wordt met regelmatig sporten omgezet in spieren, en zoals je weet wegen spieren ook een hoop. Ontmoedig jezelf niet als je aan het sporten bent, en je na een week niet bent afgevallen. Je kunt namelijk zelfs zijn aangekomen. Hoewel het dan lijkt of het niet goed gaat, kan dat het tegendeel zijn.

Stop smoesjes

Het is heel makkelijk om te zeggen, vandaag heb ik geen tijd om te sporten. Ik heb het echt zó druk vandaag. Het is heel makkelijk om dat de hele dag door te zeggen, zodat je het zelf gaat geloven. Voor sporten moet je nou eenmaal tijd voor vrij maken, maar dat is nou eenmaal zo. Wanneer je in de flow zit, dan gaat het makkelijk en wil je juist tijd vrijmaken voor sporten.

In combinatie met

En natuurlijk moet je het eten niet vergeten, eten is natuurlijk het grootste deel. Maar als je sport in combinatie met gezond eten, kan je er alleen maar beter en gespierd van worden.

No Comments

Leave a Comment