Testen corona snel

In Nederland hebben we misschien niet meer overal een QR-code nodig om binnen te komen, als je naar het buitenland wil, komt dit nog wel voor. Je kunt in sommige gevallen zelfs niet naar een land reizen zonder negatieve testuitslag. Gelukkig kun je in Nederland nog altijd op veel plekken een pcr test laten doen. Als je er op tijd bij bent, kun je deze voor het goedkoopste tarief doen. Vaak is het bij de GGD testlocaties al snel te druk of kun je niet in de buurt terecht. Dan moet je ergens anders een pcr test doen. 

 

QR toegangscode

Die pcr test levert je dan wel een QR-code op. Als de test negatief is, mag je dan vliegen naar je bestemming of een kroeg, feest of festival binnen. Als je op het laatste moment besluit om ergens naartoe te gaan waar je een toegangscode voor nodig hebt, dan is zo’n pcr test wel zo fijn. Er zijn verschillende pcr testen die je kunt doen. Het verschil zit hem in de prijs en hoelang het duurt voordat je de uitslag krijgt. Dat laatste is vaak cruciaal, omdat je de code via de CoronaCheck-app nodig hebt op een bepaald moment. 

 

Opties

Het goedkoopst is de Economy test. Deze levert je een QR-code op en is geldig als internationaal reiscertificaat. Het duurt bij deze test 24 uur voordat je de uitslag hebt. Iets duurder is de Spoed test. Hierbij is het belangrijk dat je voor 2 uur in de middag de test hebt gehad. Dan krijg je namelijk om half 2 ’s nachts je testuitslag en kun je de volgende dag al toegang krijgen of reizen. Ook hier krijg je een internationaal reiscertificaat bij. Als je na 2 uur laat testen, duurt het alsnog 24 uur voor je de uitslag hebt. De snelste en duurste optie is de NAAT Last Minute test. Hierbij heb je binnen een half uur al je uitslag. 

 

No Comments

Leave a Comment