Tips bij het kopen van badtextiel

Handdoeken zijn er in alle soorten en maten, van grote badhanddoeken tot kleine gastendoekjes. Al deze verschillende handdoeken worden badtextiel genoemd. Met linnen versier je je hele badkamer in stijl: handdoeken, badhanddoeken, washandjes, badmatten en zelfs een badjas. Omdat badtextiel goed zichtbaar is in de badkamer, is kleur vaak een belangrijke factor bij het kopen van een handdoek. Ook de maat is belangrijk als het gaat om handdoeken. De maat heeft namelijk veel invloed op de functie. Ten slotte is het belangrijk om de kwaliteit van de handdoek te bewaken. Hieronder hebben we op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van handdoeken! 

Let op de dikte 

De dikte van de handdoek zegt veel over de kwaliteit en het absorptievermogen. De dikte kan worden bepaald door het aantal grammen per vierkante meter. Hoe meer gram, hoe dikker de handdoek. Dikke handdoeken drogen goed omdat ze veel vocht opnemen maar niet snel nat worden. Ze zijn zacht en gaan veel langer mee dan dunnere handdoeken. 

Kies een goed materiaal 

De handdoeken zijn gemaakt van katoen. Katoen is 100% natuurlijk, sterk absorberend materiaal, aangenaam om aan te raken. Katoen is met lussen in de handdoek geweven. Deze lussen vergroten het oppervlak van de handdoek waardoor deze nog beter opneemt. Terry katoen wordt ook wel badstof katoen genoemd. Egyptisch katoen is een luxe katoenvariëteit met veel draden. Je kunt tegenwoordig ook bamboe handdoeken kopen. De bamboe handdoek voelt erg zacht aan en neemt zelfs meer vocht op dan katoen. 

Kies een kleur

Bij het kopen van handdoeken kiezen de meeste mensen eerst hun kleur. Want nieuwe handdoeken moeten natuurlijk goed passen in de badkamer! Er zijn 2 manieren om een kleur te kiezen. Ten eerste kan je de handdoeken in dezelfde kleur kopen die complementair is bij de rest van de badkamer. Dit zorgt voor een vredige eenheid. Maar je kan ook besluiten om nieuwe kleuraccenten toe te voegen met handdoeken. Het kan je badkamerinterieur een geheel nieuwe stijl geven! Elke handdoekkleur heeft zijn eigen sfeer.  

No Comments

Leave a Comment