Tips bij het kopen van een fietsstoeltje

Tips bij het kopen van een fietsstoeltje

Een fietsstoeltje is een superhandig item. Breng gemakkelijk je kindje naar school op de fiets of ga samen rondjes fietsen voor de gezelligheid. Daarnaast is het enorm gezond om een rondje te fietsen en is het goed voor de ontwikkeling van je kind om de buurt op deze manier te verkennen. Maar hoe kies je het juiste fietsstoeltje en waar moet je op letten? Wij geven je graag wat tips bij het kopen van een fietsstoeltje.

Wat voor stoeltje

Een aantal dingen kun je al bepalen voor je gaat shoppen voor een fietsstoeltje. Wil je een stoeltje voor voorop of voor achterop. Een stoeltje voorop is heel gezellig en je kunt je kindje goed in de gaten houden. Deze stoeltjes kunnen maar beperkt gewicht dragen dus deze zijn maar geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 jaar. Een stoeltje achterop biedt minder zicht op je kindje maar ze kunnen wel meer gewicht dragen en zijn daarom geschikt voor kindjes tot ongeveer 6 jaar oud. Daarnaast is fietsen met een zitje achterop makkelijker en behoud je dezelfde balans die je gewend bent.
De eerste tip is dan ook om hierover na te denken en goed te letten op het gewicht wat het stoeltje kan dragen.

Online op zoek

Als je online gaat zoeken naar een fietsstoeltje kun je deze niet testen vóór aankoop. Daarom kan het erg handig zijn om te kiezen voor een stoeltje wat erg veel verstelmogelijkheden heeft. Kijk daarnaast naar het retourbeleid van de webshop zodat je het stoeltje kunt testen en kunt retourneren als deze niet past of toch niet naar wens is. Bekijk altijd even de beschrijving. Fijne webshops bieden vaak filmpjes met informatie of montage instructies. Hierin kun je een goed beeld krijgen van hoe makkelijk het stoeltje werkt.

Naar de winkel

Een andere optie is om in de winkel op zoek te gaan. Neem dan simpelweg je fiets mee. Zo kun je meteen controleren of het past en of je het goed kunt monteren. In de ideale situatie neem je ook je kindje mee naar de winkel om het stoeltje te passen.

No Comments

Leave a Comment