Tips bij het kopen van een steiger

Voor de meeste mensen is het kopen van een steiger geen wekelijkse bezigheid. Waar moet u allemaal op letten bij het aanschaffen van een steiger? Hieronder vindt u een aantal tips bij de aankoop van een steiger.

Het verschil tussen werk- en platformhoogte:

De een spreekt van werkhoogte, de ander van platformhoogte, maar wat is nu het verschil? Dit geeft soms verwarring, hieronder kort uitgelegd.

 

Onder werkhoogte wordt verstaan: de hoogte waarop u kunt werken als u op het platform staat. De formule die hiervoor gebruikt wordt is:  platformhoogte + 2,0 meter = werkhoogte.

Dit is een indicatie en kan iets afwijken in de praktijk, afhankelijk van uw eigen lengte.

 

De platformhoogte is de hoogte van het bovenste platform van de steiger. Om de totale hoogte van de steiger te berekenen kunt u 1 meter optellen bij de platformhoogte. Bovenop de steiger komt namelijk altijd een leuningframe van 1 meter. Dit is verplicht.

Kiezen van het juiste steiger

Onder steigers zijn verschillende types. De meeste bekende zijn de trapsteigers, kamersteigers en rolsteigers. Een trapsteiger wordt voornamelijk gebruikt als verbinding zodat je omhoog kan tussen verschillende platformen en kamersteiger is voornamelijk geschikt voor klussen die binnen worden uitgevoerd. Ben je op zoek naar een steiger voor buiten dat gemakkelijk verplaatst kan worden? Dan is het verstandig om een rolsteiger te kopen. Wanneer u een steiger bij rolsteigernet.nl koopt heeft kunt u terecht voor alle soorten types.

Mogelijkheid tot losse steigeronderdelen

Het aanschaffen van een steiger is een behoorlijk investering. Het is daarom ook niet de bedoeling dat er bij een kapot onderdeel ook direct een geheel nieuw steiger aangeschaft dient te worden. Denk hierbij dan aan onderdelen als platform en stabilisatoren. anneer een van deze onderdelen niet goed merken kan het steiger ook niet worden opgebouwd. Het is daarom ook fijn om te weten of deze losse onderdelen gekocht kunnen worden.

Wat is je budget voor een steiger?

Zoals bij alles wat je aanschaft, speelt ook bij een steiger budget een rol. Zo zijn Altrex en Tubesca bekende A-merken binnen de markt en daarmee ook hoger geprijsd. Ga je voor een lager budget, maar wel nog steeds met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding? Dan is een steiger van het Manutan huismerk, inclusief 10 jaar garantie, een betrouwbare keuze.

 

Nieuw of tweedehands rolsteiger kopen

Het is bij de aanschaf van een steiger een standaard twijfel ga ik de steiger kopen of huren? Bij het kopen van een rolsteiger kun je uiteraard ook altijd overwegen om een tweedehands rolsteiger te kopen. Deze kun je dan tegen een scherpere prijs verkrijgen dan wanneer je een gloednieuwe rolsteiger gaat kopen. Kijk bij het kopen van een tweedehands rolsteiger wel goed of er niet teveel gebreken zijn. Het is zonde om eerst een tweedehands rolsteiger te kopen om vervolgens zes maanden later een nieuwe te kopen. Laat daarom een tweedehands rolsteiger altijd ook even door een dealer of expert controleren alvorens je ervoor kiest om een tweedehands rolsteiger te kopen.

 

About

No Comments

Leave a Comment