Tips om insecten buiten te houden

Eindelijk, het is stralend weer buiten. Je wil natuurlijk dat je huis heerlijk ruikt naar de voorjaarslucht van bloemen etc. dus zet je de ramen en deuren lekker open. Helaas betekent dit ook dat ongewenste insecten naar binnen kunnen glippen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Er zijn heel wat manieren om insecten buiten te houden. Wij zetten er een aantal op een rijtje die jou kunnen helpen.

Helemaal gratis

Wil je vliegende beestjes echt geen kans geven, ga dan voor horren of vliegenramen. Een voordeel is dat horren naadloos in een deur of raam worden ingeklemd, waardoor er geen kiertjes of gleufjes meer zijn. Ook kunnen de horren vaak op maat gemaakt worden.

Gordijnen
Met een deurgordijn hou je op een diervriendelijke manier alle ongewenste vliegende insecten buiten uw huis. Je kunt kiezen uit verschillende vliegengordijnen, gemaakt van de volgende materialen:

  • Hulzen;
  • Houtlook;
  • Kralen;
  • Aluminium;
  • Kunststof

Al deze typen materialen hebben hun eigen voordelen en binnen deze categorieën kan je ook weer een keuze maken uit verschillende kleuren, motieven en prijsklassen. Zo vindt je dus altijd wel een gordijn die bij je interieur past. Deze optie is daarom tegelijkertijd nuttig als decoratief. Als je een keuze hebt gemaakt, is het belangrijk dat je het kozijn opmeet. Zo kan het deurgordijn precies op maat gemaakt worden. De gordijnen worden als een doe-het-zelfpakket opgestuurd of als kant-en-klaar gordijn.

Geuren

In plaats van ze tegen te houden kun je er ook voor zorgen dat insecten helemaal niet meer naar binnen willen. Dat kun je doen door producten met een afstotende werking. Het beste, ook voor jezelf, is om natuurlijke middelen te gebruiken. Muggen houden bijvoorbeeld niet van de geur van citroen, eucalyptus, pepermunt en lavendel. Andere insecten hebben weer een hekel aan bepaalde planten, zet deze dus vooral neer op de vensterbank.

Ruim altijd de eettafel af

Zorg ervoor dat je altijd de eettafel afruimt, inclusief een doekje over te tafels waarmee je de kruimels etc. meeneemt. Vliegen, mieren en wespen worden namelijk aangetrokken tot zoete etenswaren en een kleine klodder jam kan aan de boosdoener zijn. Let ook op schillen en resten van fruit, berg ze op in een afgesloten container. Want zoals de naam al zegt, fruitvliegjes houden ervan. Ook onschuldig stilstaand water is de dupe. Muggen leggen hun larven namelijk het liefst in stilstaand water.

No Comments

Leave a Comment