Tips om je kinderen creatief bezig te laten zijn

Met de zomervakantie in aantocht, staan veel kinderen alweer te springen om hun schoolboeken in de wisselen voor hun speelgoed. Het is de tijd waarin ze lekker kunnen ontspannen en veel af te spreken met vriendjes en vriendinnetjes. Helaas moeten de ouders in de meeste gevallen gewoon weken en hebben ze niet altijd de tijd om hun kinderen bezig te houden. In dit geval zijn ze vaak op zoek naar leuke bezigheden voor de kids, zodat ze zich wel een aantal uurtjes zelf kunnen vermaken. Maar hoe laat je je kinderen creatief bezig zijn? Wij geven je graag wat tips.

Luisterboeken

Zeker voor als het nog niet lekker warm weer is buiten, is het een aanrader om je kind te laten luisteren naar luisterboeken! Naast dat dit erg ontspannend én vermakend werkt, leren je kinderen ook nog eens meer over literatuur en verschillende onderwerpen! Een win-win situatie dus. Zo kun jij ongestoord verder werken en blijven je kinderen rustig binnen. Er zijn verschillende websites en apps waar je luisterboeken kunt downloaden. Hier kun je ook selecteren op leeftijd én genre. Er zit ongetwijfeld ook een leuk boek voor jouw kind tussen!

Kleding ontwerpen

Stel je hebt nog oude kleding liggen van jezelf of misschien wel van je kind, is het super leuk om je kinderen hiermee te laten knutselen! Laat ze dat ene topje bijvoorbeeld omtoveren tot een nieuw item of laat ze hun eigen T-shirt bedrukken. Haal van te voren een aantal stiften, kraaltjes en ander knutselgerei in huis, waardoor ze hun eigen creativiteit de vrije loop kunnen laten. Dit is ook erg leuk om te doen samen met vriendjes en vriendinnetjes. Zo kunnen ze allemaal hetzelfde T-shirt ontwerpen met een persoonlijke twist.

Speelgoed

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar met speelgoed zijn kinderen altijd wel even zoet. Laat ze bijvoorbeeld een groot lego huis in elkaar bouwen of geef ze speelgoed voor in de tuin. Zo kunnen ze ongeacht het weer toch lekker spelen en kun jij ze alsnog een beetje in de gaten houden tussendoor. Om het spannender te maken, kun je ook voor elke week een speelgoeddoos ontwerpen. Zo blijven de kinderen gefascineerd elke keer dat er een nieuwe week aanbreekt en worden ze het speelgoed ook minder snel zat. Je kan hiervoor nieuw speelgoed kopen, maar je kunt ook heel gemakkelijk speelgoed dat ze al hebben opdelen.

No Comments

Leave a Comment