Tips om je tuin zomerklaar te maken

zomerklaar

Nu de zomer voor de deur staat, is het tijd om de tuin zomerklaar te maken! Welke werkzaamheden heb jij al uitgevoerd? Om optimaal van de tuin te kunnen genieten, is het belangrijk om deze vrij van onkruid te maken, op te ruimen en wellicht van nieuwe plantjes te voorzien. De plantjes geven de tuin meer kleur, wat het een feest maakt om hier te verblijven op de warme dagen.

 

Mocht je onlangs naar een nieuwe woning zijn verhuisd, dan is dit het ideale moment om de tuin op te knappen. Laat het gazon vervangen, kies voor een nieuw terras, of laat het stenen terras vervangen voor een houten veranda. Het hout van de veranda heeft een gezellige, warme uitstraling. Daarbij sluit de natuurlijke look hiervan goed aan op de planten en struiken in de tuin.

 

Een nieuwe set tuinmeubelen kopen voor op je terras

Om straks van het mooie weer te kunnen genieten, mag een set met tuinmeubelen niet op je terras ontbreken. Heb je nog tuinmeubelen van vorig jaar staan, of zijn deze aan vervanging toe? In de lente worden oude collecties soms nog met korting aangeboden. Het kan om die reden verstandig zijn om al vroeg in het jaar naar nieuwe tuinmeubelen te zoeken. Combineer bijvoorbeeld een grote tuinbank met een losse of een tweetal fauteuils. Zo heb je voldoende ruimte om het hele gezin een fijne zitplek te bieden op warme dagen.

 

Tip: wil je nog voordeliger uit zijn? Wacht in dat geval nog even met het kopen van tuinmeubelen. Net na de zomer worden de tuinmeubelen tegen een lage prijs aangeboden, om zo te voorkomen dat deze tot een volgende zomer moeten worden opgeslagen.

 

Laat een tuinhuis in je tuin plaatsen

Naast de mogelijkheid om nieuwe tuinmeubelen te kopen voor de komende zomer, zou je ook de investering in een tuinhuis kunnen overwegen. Een tuinhuis maakt het mogelijk om het hele jaar door van de tuin te genieten! Op internet vind je verschillende webwinkels, waar men een groot aantal tuinhuizen aanbiedt. Zo vind je altijd een tuinhuis, die aansluit op je persoonlijke voorkeuren. Het verschil zit hierbij in het aantal ramen, een aansluitende overkapping aan het tuinhuis, enzovoorts. Zo’n overkapping komt tijdens een zomers buitje goed van pas. Je hoeft niet direct naar binnen, maar kunt buiten blijven zitten. Naar wat voor tuinhuis ben jij momenteel op zoek? Laat je inspireren door online tuinwinkels.

 

Een zwembad in de tuin opbouwen voor de zomer

Ook het laten plaatsen van een zwembad kan interessant zijn. Bij een zwembad heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een opblaasbaar zwembad, een inbouwzwembad of een op maat gemaakt zwembad. Een op maat gemaakt zwembad is alleen interessant, wanneer je hier de ruimte voor hebt. Veel mensen kiezen voor een opblaasbaar model of een inbouwzwembad. Een opblaasbaar model is bepaald niet duurzaam, maar wel goedkoop! Daar waar een inbouwzwembad een behoorlijke investering vergt. Vergelijkbaar met een opblaasbaar zwembad, kan ook een opblaasbaar bubbelbad interessant zijn.

No Comments

Leave a Comment