Tips om shutters beter te combineren met je interieur

Shutters behoren tot één van de populairste vormen van raambekleding van dit moment. En dat is niet voor niets. Deze stijlvolle raambekleding past in vrijwel elke woning en bij elke woonstijl. Bovendien bieden shutters talloze voordelen op het gebied van gebruiksgemak en wooncomfort. Kies jij er ook binnenkort voor om shutters op maat te laten maken voor jouw woning? Maar vraag je je af hoe je deze stijlvolle raambekleding combineert met de rest van je interieur? Met behulp van de volgende tips moet dit zeker lukken.

Kies voor shutters in een neutrale kleur

Shutters kunnen tegenwoordig in heel veel verschillende uitvoeringen worden geleverd. Bedenk echter goed dat kleuren best wel trendgevoelig zijn. Overschilderen is ook geen eenvoudig klusje. Kies daarom voor shutters in een neutrale kleur. Op die manier passen ze bij elke woonstijl en is het ook geen enkel probleem wanneer je je interieur een complete make-over wil geven. De shutters zullen overal mooi bij staan.

Wist je dat het ook heel mooi is om juist contrast aan te brengen in huis? Heb je bijvoorbeeld veel stoere, zwarte en robuuste meubels? Dan is het juist heel mooi om hier witte shutters aan toe te voegen. Dat geeft direct een speels effect.

Gebruik meer natuurlijke materialen

In de huidige woontrends zien we steeds meer het gebruik van natuurlijke materialen terug. Hier passen houten shutters dan ook uitermate goed bij. Probeer die natuurlijke look nog wat te versterken door ook elders binnen het interieur natuurlijke materialen te gebruiken. Denk aan bamboe, rotan accessoires of houten meubels. Natuurlijke materialen brengen een interieur meer tot leven, geven het een verhaal en boordevol sfeer. De combinatie van natuurlijke materialen met shutters laat jouw woning stralen.

Shutters en gordijnen

Natuurlijk hoef je niet enkel gebruik te maken van shutters. Het is ook een goed idee om deze te combineren met gordijnen. Ook handig voor de slaapkamer om zo nog wat extra te verduisteren. In de woonkamer kies je voor luchtige overgordijnen voor een chique en tijdloze uitstraling. Wil je de rust bewaren? Kies dan voor shutters en gordijnen in dezelfde kleur.

Wist je dat de combinatie van shutters en gordijnen ook kunnen bijdragen aan een lagere energierekening? Hiermee zorg je er voor dat er minder warmteverlies in de woning kan optreden.

Spelen met verschillende kleuren

Mix & match is misschien wel de meest opvallende trend van dit moment. Een trend die echt voor mensen met lef is. Wanneer je het veilig wil houden, kies je ervoor om het kleurgebruik in huis een beetje gelijk te houden. Durf je meer en ben je dol op ware eyecatchers in huis? Kies er dan voor om juist te spelen met verschillende kleuren. Kies voor contrasterende kleuren. Bijvoorbeeld van de shutters en de bijbehorende gordijnen.

Gebruik hierbij de kleurencirkel van Itten. Je kunt hierbij precies zien welke kleuren in hetzelfde spectrum tegenover elkaar staan. Deze kunnen uitermate goed samen werken. Toon lef en ontdek hoe verrassend mooi dit kan zijn!

 

 

No Comments

Leave a Comment