Tips om te besparen op woonlasten

Tegen het einde van het jaar is het perfecte moment om de woonlasten van het afgelopen jaar te bekijken. Vaak valt er wel het een en ander te besparen op de maandelijkse woonlasten. Neem eens rustig te de tijd om je woonlasten op een rijtje te zetten. Hieronder vind je een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

Kijk eens kritisch naar je hypotheek

Wanneer je je huis gaat kopen, sluit je een hypotheek voor langere tijd af. Dit wil echter niet zeggen dat je hypotheek vast tijd voor de gehele looptijd. Het is daarom aan te raden om je hypotheeklasten te checken. Door je hypotheek over te sluiten of extra af te lossen op je hypotheek kan je maandelijkse kosten verlagen.

Maak je huis duurzamer

Door je huis te verduurzamen, kan je energiekosten verlagen. Je kan zelf beginnen met een aantal aanpassingen zoals radiatorfolie, tochtstrips, ledlampen of de verwarming bijvoorbeeld op een standje lager. Naast deze makkelijke opties kan je ook je huis helemaal verduurzamen. Je huis verduurzamen is vaak wel een investering. Op langere termijn zal je deze investering snel terugverdienen. Vervang je houten ramen en deuren bijvoorbeeld voor PVC ramen en deuren. PVC heeft een veel hogere isolatiewaarde ten opzichte van hout. Daarnaast heeft pvc veel minder onderhoud en gaat minstens 50 jaar mee. Het is dus absoluut de investering waard!

Onderhoud je woning

Hoe langer je wacht met het onderhouden van je huis, hoe duurder het wordt. Het is dus verstandig om je huis te blijven onderhouden. Denk hierbij aan legen van de dakgoot en het onderhouden van cv-ketel. Het kost elk jaar wat geld maar uiteindelijk is jaarlijks onderhoud het meest voordelig. Je kan van tevoren ook rekeningen houden met de onderhoudsklussen in de financiƫle planning waardoor je niet voor financiƫle verassingen komt te staan.

No Comments

Leave a Comment