Tips voor de leukste kinderkamers

Het inrichten van een kinderkamer kan erg leuk zijn, maar er komt ook heel wat bij kijken. Naast een fijne slaapplek, moet er ook ruimte zijn om te spelen en om aan school te werken en moet het er leuk uitzien. Hieronder vind je inspiratie voor de leukste kinderkamers.

Maak een leeshoekje

Kinderen houden ervan om dingen te ontdekken en te leren, zeker zodra ze ongeveer 3,5 jaar oud zijn. Het is slim om als ouder hierop in te spelen en je zoon of dochter een leeshoekje te geven in de slaapkamer. Het is een plek waar je je kinderboeken kan neerzetten. Je kan dit hoekje verder aankleden met een grote zitzak, plaids en leuke kussens.

Een tent bouwen

Misschien kan je het jezelf nog herinneren, maar veel kinderen vinden het leuk om een tent of een hut te bouwen in hun kamer. Het liefste bleef je zo lang mogelijk in de hut, maar moest hij elke middag weer afgebouwd worden. Bij Eurobedden.nl vind je leuke hoogslapers in vorm van een huisje. De hoogslapers geven je zoon of dochter het gevoel dat ze in een boomhut slapen. Wanneer je kind een leuk en fijn bed heeft, stimuleert dit ook het slaapgedrag. Daarnaast zie het er leuk en stijlvol uit. Een win-win situatie dus.

Muurschildering

Ben je opzoek naar een leuke print op de muur? Maak een muurschildering. Kies een niet te drukke print zodat die lang leuk blijft, maar laat je kind ook meebeslissen. Ben je er nog niet helemaal uit? Beschilder een muur met krijtverf. Hierdoor kan je kind zelf tekeningen maken op de muur en schilderen.

Slimme opbergruimte

In een kinderkamer staat vaak veel speelgoed. Aangezien je zoon of dochter ook moet slapen in de kinderkamer, is het wel handig dat er genoeg opbergruimte is. Zo maak je opruimen ook leuker en toegankelijker.

No Comments

Leave a Comment