Tips voor het nieuwe schooljaar

schooltas

Het is nog volop zomervakantie, maar deze vliegt ook zo weer voorbij en dan staat het nieuwe schooljaar weer op ons te wachten. Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn als je begint met een nieuw jaar, want de bedoeling is dat je goede cijfers haalt en tegelijkertijd moet het ook leuk blijven! In dit artikel delen we een aantal tips om het nieuwe schooljaar wat makkelijker en leuker te maken.

Zorg voor een goede schooltas

Als het goed is heb je voordat de school begint, al je schoolspullen bij elkaar geshopt. Het is vanzelfsprekend dat je een schriften, pennen, mappen en een rekenmachine klaar hebt liggen voor het nieuwe schooljaar. Maar een goede schooltas is ook erg belangrijk! Je moet je schoolspullen immers wel kunnen vervoeren, dus kies een leuke schooltas uit zodat je dit in stijl kunt doen. Jongens slaan nooit de plank mis met een rugzak in het zwart of grijs of een tof printje. Meisjes kunnen ook kiezen voor een leuke shopper of schoudertas.

Kom in een ritme

Het is soms lastig om na een leuke vakantie waarin je lekker laat op kon blijven, ineens weer vroeg naar bed en weer vroeg op te moeten gaan. De tweede tip is daarom om een week voordat school begint, alvast wat eerder naar bed te gaan en de volgende dag weer vroeg op te staan. Zo kun je alvast een beetje wennen en ben je de eerste weken dat de school begonnen is, niet gelijk doodmoe en niet fit.

Kleding klaarleggen

Zoek de avond voordat je weer terug naar school gaat, je outfit bij elkaar en leg dit alvast klaar. Dit scheelt weer stress de volgende ochtend. Kies een mooie outfit waarin je je goed voelt, zodat je een goede start kunt maken. Als je leuke kleding aanhebt en je voelt je er lekker in, dan straal je dit ook uit.

No Comments

Leave a Comment