Tips voor het verbouwen van je kantoor!

Het afgelopen jaar zijn er niet veel kantoorverbouwingen of -renovaties geweest. De grootste reden hiervoor is dat de meesten vanuit huis werken waardoor het kantoor niet of weinig gebruikt is. Nog steeds werken de meeste mensen vanuit huis en bij sommige bedrijven zien we langzaamaan een grote verandering. Een mix van thuiswerken, naar kantoor gaan en op locatie werken. Veel bedrijven zijn aan het uittesten hoe deze nieuwe manier van werken uitpakt. Dit betekent dat de ouderwetse kantoorplekken weg kunnen en er meer ruimte nodig is voor flexplekken. Heb jij voor dit jaar een kantoorverbouwing op de planning staan? Lees dan snel verder!

Een of meerdere aannemers?

Bij een verbouwing werk je samen met aannemers. Wat moet er gebeuren, binnen hoeveel tijd hoop je dat iets af is, hoeveel gaat het kosten en meer. Zo zijn er een hoop vragen die een aannemer voor je kan beantwoorden. Je kunt voor verschillende taken verschillende aannemers inhuren, maar je kunt ook kiezen voor een turnkey projectinrichter waarbij van begin tot eind alles door één bedrijf wordt uitgevoerd. Het voordeel is dat je maar een contactpersoon hebt en het makkelijker schakelen is.

Hoe ziet de toekomst eruit van het bedrijf?

Voordat je aan de slag met verbouwen, is het belangrijk dat je nadenkt over de toekomst van het bedrijf. Waarom is er nu een verbouwing nodig en wat zie je graag in de toekomst? Een mooi voorbeeld is het creëren van flexplekken met het idee dat er in de toekomst alleen nog maar flexplekken zullen zijn op kantoor. Zo is er uiteindelijk ook meer ruimte voor andere zaken zoals een vergader- en ontspanningsruimte. Vergeet niet dat deze ontspanningsruimten onmisbaar zijn.

Duurzamer werken

Een belangrijk onderwerp wat ook zeker belangrijk is om mee te nemen in een verbouwing of renovatie, is het duurzaam werken. Dit betekent meer groen op kantoor, gebruikmaken van slimme verlichting op kantoor en duurzame energie. Er is eigenlijk maar één nadeel aan duurzaamheid en dat is dat de aanschaf vaak een stuk duurder is dan kiezen voor niet duurzame alternatieven. De voordelen zie je terug in je rekeningen, prestaties van collega’s (groen zorgt voor onder andere meer productiviteit) en meer. Weet je nog niet goed hoe het werkt of welke stappen je moet ondernemen? Bespreek dit met de aannemer(s) en kijk hoe je op een duurzame manier kunt renoveren, verbouwen en kunt werken in de toekomst!

No Comments

Leave a Comment