Tips voor het versturen van pakketten

Tips voor het versturen van pakketten

We versturen allemaal wel eens een pakket. Of we nu een verjaardagscadeautje op de post doen, zelf wat afgeven of een pakketbezorger sturen. Toch zijn er vast nog zaken rondom pakketten te ontdekken waar je misschien nog niet van hebt gehoord of zelf nog niet over na hebt gedacht. Hoe bespaar je geld op het verzenden van je pakket of hoe maak je je pakketje net iets specialer voor de ontvanger. Dus wil jij een pakket versturen? Lees dan verder.

Vervoerders vergelijken

Er bestaan een hoop vervoerders om je pakket mee te versturen. Ze hanteren verschillende prijzen en hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Gelukkig bestaan er goede vergelijkingssites, waarmee je goed kunt bepalen welke vervoerder voor jouw verzending het voordeligst is. Zo zul je nooit te veel betalen voor het versturen van jouw pakket.

Verpakkingsmateriaal bewaren

Naast pakketjes versturen, ontvang je er vast ook wel eens een. Als je dit voorzichtig opent kun je het verpakkingsmateriaal weer verbruiken wanneer je zelf iets wil verzenden. Dit geld niet alleen voor de doos waar het in komt maak ook vullingen als papiersnippers, opvulchips of bubbeltjesplastic. Als je de ruimte hebt om dit ergens te bewaren, ga je hier erg blij mee zijn de volgende keer dat je iets wil verzenden.

Past het door de brievenbus?

Hoewel verpakkingsmateriaal hergebruiken erg praktisch is, gooi niet zomaar de spullen die je wil verzenden in een willekeurige doos. Meet en weeg het voorwerp wat je wil verzenden en controleer dit met de afmetingen en het gewicht wat een brievenbus pakketje mag hebben. Deze pakketjes zijn een stuk goedkoper om te verzenden en de ontvanger hoeft hier niet voor thuis te zijn. Het pakketje valt simpelweg in de brievenbus.

Leuk verpakkingsmateriaal

Een makkelijke manier om jouw postcadeautje nóg leuker te maken is door leuk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Dit kan al zo simpel zijn als een vrolijk gekleurd crêpepapiertje of vloeipapier om je cadeautje heen te doen als extra stapje van het uitpakproces.

No Comments

Leave a Comment