Toepassingen van een adsorptiedroger

Een adsorptiedroger wordt vaak gebruikt om waterdamp uit perslucht, aardgas en koelmiddelen te verwijderen. Ze worden ook gebruikt om gassen te zuiveren in de farmaceutische industrie en om koolwaterstoffen uit aardolieproducten te verwijderen. Om ervoor te zorgen dat een adsorptiedroger goed werkt, moet er een juiste hoeveelheid droogmiddel in het systeem zijn geladen. Het droogmiddel absorbeert vocht uit de lucht die wordt gedroogd en geeft het vervolgens weer af wanneer het weer wordt verwarmd. Inderdaad, adsorptiedrogers zijn een fantastische technologie die in een verscheidenheid van toepassingen kan worden gebruikt.

Koeling

Adsorptiedrogers van Elewout Kompressoren worden ook gebruikt voor het condenseren van koelmiddelen. Dit gebeurt wanneer een gas van de ene fase (gas) overgaat in een andere fase (vloeibaar). Het adsorptieproces helpt hierbij omdat het water en olie uit het koelmiddel verwijdert voordat het condenseert. Op deze manier krijg je geen vloeistof die onzuiverheden uit je systeem bevat.

Natuurlijk gas

Adsorptiedrogers kunnen worden gebruikt om waterdamp en andere gassen uit aardgas te verwijderen. Het proces omvat het leiden van het gas door een bed van adsorberende materialen die selectief bepaalde componenten van het gas verwijderen. Aardgas bestaat voornamelijk uit methaan, maar bevat ook andere koolwaterstoffen en kleine hoeveelheden stikstof, zuurstof, kooldioxide en waterstofsulfide. Adsorptiedrogers worden vaak gebruikt om deze onzuiverheden uit aardgasstromen te verwijderen. Waterdamp is gemakkelijk te verwijderen omdat het een kookpunt heeft rond de 100 graden Celsius. Wanneer de temperatuur boven dit niveau stijgt, verandert het in een damptoestand die gemakkelijk kan worden gescheiden door het over een adsorberend materiaal te leiden.

Productie van elektronica

Als het gaat om het verwijderen van vocht uit de elektronica productie, zijn adsorptiedrogers een van de meest effectieve manieren om dit te doen. In een gecontroleerde omgeving kunnen adsorptiedrogers op industriƫle schaal worden gebruikt om ervoor te zorgen dat al het vocht uit onderdelen en apparatuur wordt verwijderd voordat ze worden verzonden. Naast het verwijderen van vocht uit elektronica productie producten, kunnen adsorptiedrogers ook zelf worden gebruikt in elektronica productieomgevingen. Dit geldt met name bij het werken met hoogfrequente of fijnmechanische onderdelen zoals printplaten of transistors.

No Comments

Leave a Comment