Valt al mijn electronica onder de inboedelverzekering?

Productverzekeringen

Eén van de meest gestelde vragen wanneer het gaat om de inboedelverzekering; wat valt er nou wel onder en wat niet? Het is dan ook een erg lastige kwestie. Daarbij heb je ook nog eens verschillende niveaus van inboedelverzekeringen. Hoe meer je betaalt, hoe meer er meeverzekerd is.

Stel, je hebt de ‘goedkoopste’ inboedelverzekering afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij. Op een avond val je in slaap met een kop koffie in je hand en de laptop op je schoot. Doordat je in slaap valt verlies je het kopje uit je hand en valt de gehele inhoud over je spiksplinternieuwe laptop. Logischerwijs reageert deze nu helemaal nergens meer op. Kapot.

Sinds er maar weinig mensen voor de duurste inboedelverzekering kiezen (waar het wel onder valt), kunnen de kosten niet verhaald worden op de verzekering. Wil je graag dat je producten verzekerd zijn maar wil je niet maandelijks enorm veel kwijt zijn aan de duurste inboedelverzekering? Dan is een productverzekering waar jij naar op zoek bent.

Waarom een productverzekering?

Met productverzekeringen sluit je een verzekering specifiek af voor een bepaald product. In tegenstelling tot de inboedelverzekering is het maandbedrag hiervoor erg laag. Ondanks dat het een laag maandbedrag betreft profiteer je toch van vele voordelen.

Zo ben je om te beginnen verzekerd tegen zo goed als alle vormen van schade aan je apparaat, zoals valschade, stootschade, vochtschade (door een kopje koffie) en diefstal. Daarbij zijn de bedragen die uitbetaald worden ook nog eens vele malen interessanter dan bij een inboedelverzekering.

Bij inboedelverzekeringen wordt er, als er überhaupt iets vergoed wordt, gekeken naar de dagwaarde van het product. Zoals je je misschien wel voor kan stellen kan dit enorm verschillen van de prijs die jij ervoor betaald hebt. Dit is bij productverzekeringen anders. Hier wordt gekeken naar de aanschafprijs. Het grote voordeel hiervan is dat als er in het 1e jaar iets gebeurt, je 100% van de aanschafprijs vergoed krijgt. In jaar 2 zakt dit percentage bijvoorbeeld naar 90% en in jaar 3 naar 80%. Dit verschilt per product en per verzekeringsmaatschappij.

Informeer jezelf goed

Voor je ergens iets afsluit is het aan te raden om eerst de verzekeringsmaatschappij zelf te bestuderen. Zoek reviews en bekijk de klantenservice-mogelijkheden. Daarbij is het ook aan te raden om te kijken naar de meldpunten. Het is namelijk vaak zo dat je de schade van je product zo snel mogelijk moet melden bij de verzekeringsmaatschappij. Zorg er daarom voor dat de partij die jij kiest een 24/7 meldpunt heeft voor schade om problemen te voorkomen.

Laat de reparatie en vervanging van je dure elektronica niet afhangen van de inboedelverzekering en kies voor zekerheid met een productverzekering!

 

No Comments

Leave a Comment