Veilig op vakantie? Domotica kan je helpen!

Het vakantieseizoen is weer volop aangebroken. Tijd om de koffer in te pakken en gezellig met het gezin op reis te gaan. Ga jij er dit jaar nog op uit? Dan is het goed om te weten dat je huis ook in je afwezigheid veilig en beschermd is. Domotica kan je helpen om met een goed gevoel op vakantie te gaan, omdat je zeker weet dat alles aan het thuisfront goed is geregeld. Ben je benieuwd hoe een domotica specialist je hiermee kan helpen? In dit artikel vertellen we je er alles over, dus lees snel verder!

Met een goed gevoel op reis

Veilig op vakantie gaan is niet altijd vanzelfsprekend. Het feit blijft namelijk dat een overgroot deel van de inbraken gepleegd wordt terwijl er niemand thuis is. Ben je op vakantie, dan kunnen inbrekers dat snel in de gaten hebben. Bijvoorbeeld wanneer ze zien dat het licht niet brandt in de avond, er niemand geluid maakt binnen of wanneer de gordijnen dicht zijn. Ze laten zich helaas niet meer voor de gek houden met een lampje dat telkens op hetzelfde moment aanspringt. Wil je je huis echt goed beveiligen, dan doe je dat met domotica.

Laat het lijken alsof je thuis bent

Domotica kan het namelijk doen lijken alsof je gewoon thuis bent, wat inbrekers al snel afschrikt. Zo kun je instellen dat op een bepaald moment de TV aanspringt, de lampen op natuurlijke tijden aan en uit gaan, of dat er geluid afspeelt dat normaal gesproken ook in je huishouden aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan het geblaf van je hond, dat afspeelt op het moment dat iemand dicht bij de voordeur of het raam komt. Op die manier lijkt het op het oog alsof je gewoon in je huis aanwezig bent, en zullen inbrekers niet zo snel een poging wagen.

Slim op slot

Ook maakt domotica je huis op andere manieren veiliger. Een domotica installateur kan je helpen om de juiste automatisering en beveiliging in je huis aan te brengen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om altijd op je smartphone te kunnen zien of de ramen of deuren wel dicht en op slot zitten, wat veel zorgen wegneemt. Met een slim slot kun je eenvoudig toegang verlenen aan degene die op je planten of huisdieren komt passen, door hen een digitale sleutel te geven die weer vervalt na je vakantie. Ideaal!

 

No Comments

Leave a Comment