Veiligheid op de werkvloer

Als werkgever heb je een verplichting om over de veiligheid van je werknemers te waken. Hoe doe je dit? Er zijn enkele gemakkelijke regels of maatregelen die je kunt nemen om het veiliger op je werkvloer te maken. In deze blog geven we je enkele tips hoe je dit voor elkaar krijgt.

Arbeidsplek

Een goede en veilige werkplek creëert een positieve sfeer, waardoor je werknemers beter in gaan kunnen werken. Een veilige werkplek kun je alleen maken als iedereen meehelpt. Zo zou iedereen zijn werkplek schoon achter moeten laten. Zo is er geen gevaar dat er een ongeluk gebeurt vanwege een propere werkplek. Om je werknemers hiermee te helpen kun je de middelen die ze hiervoor nodig hebben bezorgen.

Kleding

Kleding is ook belangrijk. Dit natuurlijk veel meer, als je met gevaarlijke of zware machines werkt. Hier kan altijd een ongeval gebeuren, maar met de juiste kleding kun je dit minimaliseren. Zorg ervoor dat je werknemers kleding hebben waarmee ze ideaal mee kunnen werken. Maak het verplicht om deze kleding te dragen. Grisport werkschoenen zijn bijvoorbeeld ideaal voor het werken met zware machines. Deze schoenen zijn stevig en kunnen zware blessures voorkomen. Ook zijn er veel werkbroeken die handig zijn voor het werken met machines.

Maatregelen

Een laatste gemakkelijke manier om de werkplek veiliger te maken, is door het creëren van maatregelen. Hiermee bedoelen wij algemene regels die iedereen moet opvolgen. Dit kan gaan van het schoonhouden van de werkvloer tot het hanteren met zware machines. Deze regels kun je ergens hangen waar iedereen het elke dag ziet, zodat ze deze snel kennen. Als iedereen dezelfde regels volgt, is de kans op een ongeluk veel kleiner.

No Comments

Leave a Comment