Vergelijking van trampolines – waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline?

Een trampoline betekent plezier voor het hele gezin, want bewegen op de trampoline is niet alleen handig voor de kleintjes. Springen op een trampoline bevordert de motoriek en het evenwichtsgevoel en belast ook verschillende spiergroepen. Met sporten op een tuintrampoline brengen kinderen veel meer tijd door in de frisse lucht en hoeven ze daar niet meer om gevraagd te worden. In onze vergelijking van trampolines presenteren we enkele interessante trampolines voor de tuin. Welke trampoline de juiste is voor jouw behoeften, hangt af van veel verschillende factoren. De trampolines van etantrampolines.com staan bekend om de hoge kwaliteit, hier zit je dus altijd goed! Hier kun je bijvoorbeeld mooie inground trampolines bestellen voor bij jou in de tuin. Let bij het kopen van een tuintrampoline op de volgende punten:

Diameter: Bij de diameter van de trampoline moet je overwegen of volwassenen ook willen springen of alleen kinderen. Omdat een volwassene aanzienlijk meer ruimte nodig heeft, kies je in dit geval voor een diameter van minimaal 300 cm. Over het algemeen geldt: hoe groter het trampoline-oppervlak, hoe zachter de versnelling op de trampolinespringer zal zijn.

Veerkracht: Als het om veerkracht gaat, moet je ook overwegen of volwassenen vaak op de trampoline zullen springen. Dan moet het draagvermogen minimaal 100 kg zijn. Ook het materiaal zelf moet voldoende weerbestendig zijn, zeker als de trampoline het hele jaar buiten staat.

Veiligheid: Let bij het kopen zeker op een goede veiligheidsuitrusting en gekeurde kwaliteit. Zeker als het gaat om veren, het vangnet en de bekleding, moet je geen compromissen sluiten, bijvoorbeeld met naamloze producten. Bewezen merkkwaliteit heeft hier de voorkeur.

No Comments

Leave a Comment