Verschillende manieren om virtual reality toe te passen

Virtual reality is een bepaalde techniek die je een compleet andere werkelijkheid kan laten ervaren. Om dit te kunnen ervaren heb je wel een speciale VR-bril nodig. Waar virtual reality een aantal jaar geleden nog onbekend was en nauwelijks toegankelijk, is het tegenwoordig steeds meer beschikbaar voor de gewone consument. Inmiddels zijn er verschillende toepassingen gedaan met virtual reality. Waar is virtual reality allemaal te vinden?

Games, film en video

De gamingindustrie is eigenlijk de een van de eerste markt waar virtual reality voor gemaakt is. Door gebruik te maken van virtual reality geef je een nieuwe dimensie aan het gamen. Tegenwoordig zijn er ook al vr headsets, waardoor de games nog echter lijken dan voorheen. Naast de gamingindustrie komt virtual reality ook voor in films of video’s. op YouTube zijn bijvoorbeeld al 360 graden video’s beschikbaar. Dit is ook een vorm van virtual reality.

Trainingen

Virtual reality wordt ook veel gebruikt om bepaalde beroepsgroepen te trainen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld piloten of militairen. Piloten trainen in een simulator welke compleet is afgesloten van de buitenwereld. Het is net of ze een echt vliegtuig besturen. Militairen moeten natuurlijk getraind zijn om op te treden in noodsituaties. Door hier virtual reality voor in te zetten, kunnen ze heel dicht in de buurt komen van levensechte situaties.

Gezondheidszorg

In de gezondheidszorg wordt virtual reality ook veel toegepast. Zo moeten artsen natuurlijk veel oefenen voordat ze een echte operatie gaan uitvoeren. Met virtual reality wordt dit mogelijk gemaakt. De kans op complicaties als het een echte operatie betreft, wordt hierdoor veel kleiner. Niet alleen in de medische gezondheidszorg wordt virtual reality toegepast, ook in de psychische gezondheidszorg is virtual reality te vinden. Vooral bij het helpen van mensen met een posttraumatische stressstoornis is virtual reality goed in te zetten. Middels vr kunnen traumatische ervaringen nagebootst worden en kunnen patiënten worden getraind om hiermee om te gaan.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende manieren om virtual reality toe te passen en in te zetten. Virtual reality is steeds toegankelijker voor de gewone consument. Vind je het nou te duur om te kopen? Virtual reality is ook te huur.

 

No Comments

Leave a Comment